Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingswerken deel fietspad en inritten van woningen op de Leuvensesteenweg

Aanpassingswerken deel fietspad en inritten van woningen op de Leuvensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N2

Wat en waarom?

De aannemer werkt op de Leuvensesteenweg N2 in Kortenberg tussen de Stationsstraat en de Prinsendreef, rijrichting Leuven over een afstand van ongeveer 500m. 

Wat houden de werken in?

 • Het opbreken van de bestaande kantstrook in kasseien, boordstenen en zachte berm tussen kantstrook en fietspad. 
 • Het plaatselijk herstellen van het fietspad in klinkers wordt later uitgevoerd, zie hieronder. *  
 • Het plaatselijk verharden van de zachte berm in klinkers ter hoogte van de inritten.
 • Alle inritten binnen de werfzone krijgen een afgeschuinde boordsteen. Dat maakt het oprijden van de inrit comfortabeler.
 • De overige open zones worden opgevuld met teelaarde waar voorlopig gras ingezaaid wordt. Vanaf november 2021 wordt er dan een haag geplant.

* Fietspad wordt in augustus/september plaatselijk hersteld

De werfcontroleurs van Wegen en Verkeer hebben vele verzakkingen vastgesteld in het huidige fietspad dat uit rode klinkers bestaat. Er is geen fundering aanwezig onder de klinkers, waardoor de intentie om hier nieuwe asfaltverharding aan te brengen in plaats van klinkers binnen een nieuwe budgetraming zal moeten bekeken worden. De klinkers worden dan ook voorlopig lokaal hersteld zoals bij aanvang van de werken aangekondigd werd.

Timing en impact?

Drietal weken werken op de Leuvensesteenweg

Vanaf donderdag 17 juni tot voor het bouwverlof werkt de aannemer op de Leuvensesteenweg tussen de Stationsstraat en de Prinsendreef. Op woensdag 16 juni wordt de werf ingericht met de nodige signalisatie.

Parkeren en bereikbaarheid: huisnr. 326 tem 438 inritten niet toegankelijk

 • Vanaf en inclusief de inrit van feestzalen De Venkel huisnr. 326 tot aan de asfaltverharding net voor de Prinsendreef ter hoogte van huisnr. 438 zal het niet mogelijk zijn om te parkeren op de opritten van de woningen, ter hoogte van de parkeerstrook of op de zachte berm. De aannemer verwittigt de bewoners nog tijdig met een aparte brief.
   
 • Om de omwonenden tijdens de werken wat meer parkeergelegenheid te geven, zal er in twee fasen gewerkt worden door de aannemer. Over de volledige werfzone wordt over 600m één rijvak afgesloten, maar de werken worden in twee fasen van elk telkens 300m uitgevoerd. De overige 300m binnen de werfzone waar op dat moment niet gewerkt wordt, mag als parkeerzone gebruikt worden. Verder is er nog veel parkeergelegenheid in de Noodbosweg. De rijstrook waar er gewerkt wordt blijft afgesloten tot alle percelen weer toegankelijk zijn. Voor het Woonzorgcentrum Hertog Jan wordt gezorgd dat ofwel de in- of de uitrit open blijft tijdens de werken.

Hinder voor weggebruikers

 • Voetgangers: zullen beperkte doorgang hebben ter hoogte van de werken, maar kunnen hun weg veiliger verder zetten op het voetpad aan de overkant rijrichting Brussel
 • Fietsers: volgen een omleiding in beide rijrichtingen via Prinsendreef - Minneveldstraat - Karterstraat
 • Openbaar vervoer: de bus zal halteren op de rijbaan ter hoogte van de bushalte, vertragingen zijn mogelijk door de werken.
 • Auto’s: hebben steeds doorgang in beide rijrichtingen via versmalde rijstroken en met een snelheidsbeperking