aanpassingen op brug N485 aan het op- en afrittencomplex in Haasdonk

Weg
Datum Van 2 tot en met 29 maart

UPDATE: 18/03: Deze werf is stopgezet/uitgesteld tot nader order. Zodra er een nieuwe startdatum is zal deze gecommuniceerd worden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer is sinds 2 maart 2020 gestart met aanpassingswerken uit op de brug van de N485 over de E17 van het op- en afrittencomplex in Haasdonk. De werken hebben als doel de zichtbaarheid bij het op en afrijden te verhogen. Daarnaast doen we een aantal snelheidsverlagende ingrepen.  Ook het wegdek wordt vernieuwd en er komt nieuwe verlichting. De werken met de grootste hinder gebeuren tijdens het weekend.  Op maandagochtend 30 maart voor de ochtendspits moeten alle werken klaar. 

Wat houden de werken in?

De aannemer voert aanpassingen uit op de brug van de N485 over de E17 aan het complex Haasdonk in Kruibeke. De betonnen vangrails worden ingekort en er komt een asverschuiving op de N485 om het zicht te verbeteren voor het verkeer dat de steenweg wil oprijden. De asverschuiving met de nieuwe markeringen zal ook een snelheidsremmend effect hebben aan het op- en afrittencomplex. We zorgen met andere woorden voor een wegbeeld dat past bij het snelheidsregime. Tegelijk wordt de verlichting vervangen door LED-verlichting en komt er extra verlichting bij op de brug over de E17. Ook het wegdek van de brug krijgt een nieuwe laag in asfalt. 

Timing en fasering

De werken starten op 2 maart 2020. Tijdens de eerste weken van de werken past de aannemer de middengeleiders op de afritten, de betonnen vangrails en de zijbermen. Tijdens deze werken kan het verkeer in alle richtingen door en zal er beperkte hinder zijn voor het verkeer. 

In het weekend van 27 maart gaan de brug en alle op- en afritten dicht voor asfalteringswerken. Dat is nodig omdat alle markeringen op de brug wijzigen. De oude markeringen verwijderen zou te veel schade veroorzaken aan het wegdek. Daarom kiezen we met een volledig nieuw wegdek voor een duurzame oplossing.  

 

Hoe rijdt het verkeer tijdens het weekend van 27 maart?

Vanaf vrijdag 27 maart om 19u gaat het volledige complex in Haasdonk dicht. De E17 op- en afrijden zal niet mogelijk zijn. Alle verkeer moet omrijden via het op- en afrittencomplex Kruibeke of via Sint-Niklaas-centrum.