Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassing voor veiliger afslagbewegingen aan kruispunt Ninoofsesteenweg / Poelkveldstraat

Aanpassing voor veiliger afslagbewegingen aan kruispunt Ninoofsesteenweg / Poelkveldstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N8

UPDATE 16/02/21: de werken zullen in de loop van 2021 uitgevoerd worden. Zodra er een concrete  planning is, wordt dat op deze pagina bekendgemaakt.  

De verkeerssituatie aan het kruispunt van de Poelkveldstraat zal veranderen. In de huidige situatie kan het verkeer dat vanuit Brussel komt nog linksaf de Poelkveldstraat indraaien aan het kruispunt zonder verkeerslichten. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Roosdaal zijn van oordeel dat dit geen veilige verkeersbeweging is, en hebben daarom beslist om de situatie aan te passen.

Wat en waarom?

Een aannemer zal in opdracht van Wegen en Verkeer paaltjes plaatsen ter hoogte van het kruispunt zonder verkeerslichten, zodat het daar fysiek onmogelijk wordt om vanuit de Poelkveldstraat linksaf de Ninoofsesteenweg in te draaien, of omgekeerd, vanuit de Ninoofsesteenweg (als je vanuit Brussel komt) linksaf de Poelkveldstraat in te draaien.

Voortaan zal het bestemmingsverkeer voor de Poelkveldstraat linksaf moeten indraaien aan het kruispunt met verkeerslichten verderop (ter hoogte van de Weggevoerdenstraat). De omrijbeweging is dan zeer beperkt.  

Het wordt daardoor ook onmogelijk om vanuit de Poelkveldstraat linksaf de steenweg in te draaien - dit was eigenlijk al verboden, maar er gebeurden jammer genoeg regelmatig overtredingen.  Ook deze beweging zal voortaan aan het kruispunt van de Weggevoerdenstraat moeten gebeuren.   

 

Timing en impact?

De werken zullen in de loop van het najaar of de winter gebeuren, mogelijk nog in de loop van de maand november. Hou voor alle actuele informatie i.v.m. de planning van de werken deze webpagina in de gaten. 

Hinder en omleidingen

De hinder zal beperkt zijn. Een aannemer zal gedurende een uur een rijstrook moeten afsluiten. Hij zal de rijstrook innemen op de weghelft waar op dat moment het minste verkeer rijdt.