Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassing verkeerslichten aan kruispunt Liersesteenweg met Bloemsehoeve en Oude Mechelsebaan

Aanpassing verkeerslichten aan kruispunt Liersesteenweg met Bloemsehoeve en Oude Mechelsebaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N10

Wat en waarom?

Linksafbewegingen krijgen conflictvrije regeling

Auto- en vrachtverkeer dat vandaag linksaf wil slaan vanop de Liersesteenweg naar de Bloemsehoeve of de Oude Mechelsebaan, komt vaak in conflict met overstekende voetgangers en fietsers. Ook met tegemoetkomend autoverkeer ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties. 

Om die situaties conflictvrij en verkeersveiliger te maken, wordt aan de bestaande boogpalen een bijkomend verkeerslicht gehangen. Daaraan hangen we een extra groene pijl voor verkeer dat linksaf wil slaan (zowel voor wie vanuit Aarschot als vanuit Lier komt) . Zo zorgen we ervoor dat fietsers en wandelaars die de Bloemsehoeve of Oude Mechelsebaan willen oversteken, niet op hetzelfde moment groen licht hebben als het linksafslaand verkeer vanop de Liersesteenweg. Ook het verkeer dat op de Liersesteenweg richting Aarschot of Lier rijdt, verloopt zo vlotter en veiliger, doordat linksafslaande auto’s apart groen licht krijgen.

Timing en impact?

Uitvoering gepland in voorjaar 2022

Aan de rijweg zelf verandert er niets, waardoor de impact van de werken eerder beperkt blijft. Wegen en verkeer plant om de werken in het voorjaar van 2022 uit te voeren. Van zodra meer info bekend is over de timing en impact van de werken, leest u dat op deze webpagina.

Vlaams herstelplan: meer verkeersveiligheid op kruispunten

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De aanpassing aan de verkeerslichten in het voordeel voor de fietsers op de Liersesteenweg in Aarschot worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.