Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassing kruispunt Klein Veerle en Groot Veerle

Aanpassing kruispunt Klein Veerle en Groot Veerle

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N154
N133

Vanaf 15 juni 2020 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken aan het kruispunt van Klein Veerle (N133), Welkomstraat en Groot Veerle (N154) in Brecht. Met gerichte aanpassingen wordt het kruispunt veiliger gemaakt voor fietsers. De werken zullen ongeveer vier weken duren. De tak Klein Veerle (N133) wordt tijdens deze periode afgesloten. Verkeer op de Groot Veerle (N154) blijft meestal mogelijk, behalve tijdens twee dagen op het einde van de werken.

Wat en waarom?

Nieuwe fietsoversteken en middeneilanden

Om de veiligheid voor fietsers aan het kruispunt te verbeteren, worden er enkele ingrepen uitgevoerd. Zo worden op de Groot Veerle langs weerszijden van het kruispunt nieuwe fietsoversteken aangelegd. Hier verschijnen ook middeneilanden op de rijbaan om de oversteken beter te beveiligen. Op de Klein Veerle wordt de bestaande fietsoversteek meer naar het midden verplaatst en eveneens uitgerust met een middeneiland. Verder wordt het kruispunt compacter gemaakt door de bocht aan de Welkomstraat een stuk te verbreden. Tot slot wordt het fietspad in de bocht aan de bushalte nog vernieuwd.

Het kruispunt Groot Veerle x Kleine Veerle wordt veiliger voor fietsers.

Timing en impact?

Omleiding voor autoverkeer

De werken zullen ongeveer vier weken duren. Tijdens deze periode gelden er enkele omleidingen voor het verkeer:

  • De tak Klein Veerle (N133) wordt gedurende de volledige periode afgesloten. Verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Groot Veerle (N154), Mallebaan (N153) en Molenheiken.
  • De Welkomstraat is tijdens de werken eveneens dicht ter hoogte van het kruispunt. De straat blijft bereikbaar via Klein Veerle en Bosstraat.
  • Verkeer op de Groot Veerle (N154/N133) blijft meestal mogelijk in beide richtingen, behalve tijdens twee dagen op het einde van de werken. Dan is het kruispunt volledig afgesloten voor het aanbrengen van de toplaag asfalt. De exacte data hiervan kunnen we momenteel nog niet meedelen, omdat dit afhankelijk is van werf- en weersomstandigheden. Tijdens deze twee dagen wordt het verkeer in beide richtingen omgeleid via Oostmalle (N12 en N153).
  • De bussen van De Lijn volgen de omleiding voor gemotoriseerd verkeer. De bushaltes in de Klein Veerle tussen de werfzone en de Molenheiken worden tijdelijk niet bediend. Aan het kruispunt van Klein Veerle – Molenheiken wordt een tijdelijke halte voorzien.
  • Fietsers kunnen ter hoogte van het kruispunt steeds de werken passeren. 

Omleidingsplan afsluiten Klein Veerle

De algemene verkeerssituatie tijdens de werken aan het kruispunt.

Omleiding afsluiten Groot Veerle (2 dagen)

Deze omleiding geldt gedurende 2 dagen op het einde van de werken wanneer het kruispunt volledig afgesloten wordt. 

Opgelet: deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.

Contacteer ons

Contact
Afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen
Telefoon
03/224 68 11

Contactformulier