Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpakken van spoorvorming Tongersesteenweg (N78) Lanaken

Aanpakken van spoorvorming Tongersesteenweg (N78) Lanaken

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N78

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 8 augustus aan een grondige vernieuwing van één rijstrook op de Tongersesteenweg (N78) in Lanaken.

Wat en waarom?

Meer verkeersveiligheid voor fietsers en andere weggebruikers

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan het Vlaamse mobiliteitsbeleid. Met het project Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA, wil de overheid via kleine en gerichte ingrepen gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale besturen, academische wereld en onderzoeksinstellingen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de uitvoering.

In Limburg willen we op korte termijn maar liefst 50 projecten realiseren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten. Het doel? Meer verkeersveiligheid, vooral voor fietsers en voetgangers, en een vlotte doorstroming

Meer weten over MIA? Surf naar www.vlaanderen.be/mia.

Grondige vernieuwing rijstrook richting Veldwezelt

AWV vernieuwt één rijstrook op de Tongersesteenweg (N78), rijrichting Veldwezelt. Het gaat om een zone van zo’n 250 m tussen de rotonde Sappi en de Neergellikkerstraat. Daarbij wordt de rijstrook volledig opnieuw opgebouwd met nieuwe funderingen en asfaltlagen. Er wordt ook een nieuwe betonnen kantstrook aangebracht.

Door de spoorvorming op deze locatie aan te pakken, verbetert de veiligheid van zwaar verkeer aanzienlijk. 

Timing en impact?

De werken starten op maandag 8 augustus en zullen een 2-tal weken duren.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: éénrichtingsverkeer in de werfzone

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Doorgaand verkeer blijft mogelijk langs één rijstrook. Het gemotoriseerd verkeer komende van Veldwezelt, richting Lanaken, zal omgeleid worden via de Commandant Giddelostraat. 

Fietsers ondervinden geen hinder van deze werken. 

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg

Contactformulier