Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg vrijliggende fietspaden langs Baan naar Bree – Grote Baan

Aanleg vrijliggende fietspaden langs Baan naar Bree – Grote Baan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N73

Wat en waarom?

Dit project is een samenwerking tussen de gemeenten Oudsbergen en Bocholt, de stad Peer, rioolbeheerder Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) als wegbeheerder en subsidiërende overheid. De gemeente Oudsbergen treedt op als bouwheer

Uitgebreide informatie leest u op de projectpagina van Oudsbergen. U kan er zich ook abonneren op een digitale nieuwsbrief. 

Vrijliggende fietspaden, nieuw wegdek en gescheiden riolering

Het projectgebied langs de N73 situeert zich heel concreet tussen het rondpunt van de Laarderweg – Bedrijfsstraat – Erperheidestraat en de rotonde van de Toekomsstraat – Vosheidestraat, waar respectievelijk de industriezones Laarderheide en Peerderbaan gelegen zijn. De N73 wordt in die zone volledig vernieuwd. De gemeentewegen Reppelerweg, Weverstraat en Bessenstraat (grondgebied Oudsbergen) worden binnen dit project mee heraangelegd. 

Speerpunt van de wegvernieuwing van de N73 Baan naar Bree - Grote Baan zijn de nieuwe fietspaden aan weerskanten van de rijweg. Het gaat om enkelrichtingsfietspaden in asfalt die over zo goed als het volledige projectgebied vrijliggend worden aangelegd. Tussen de rijweg en het fietspad komt een brede groenstrook. Aan de Reppelerweg in Bocholt, ter hoogte van de voormalige Reppel fabriek, komt bovendien een middeneiland met fietsoversteekplaats

In de volledige projectzone wordt ook de rijweg in asfalt vernieuwd en de bushaltes omgevormd tot bushavens zodat De Lijn niet meer op de rijweg moet halthouden. Op het kruispunt met de Reppelerweg in Bocholt komt een linksafslagstrook voor verkeer vanuit Peer en Oudsbergen.

Rioolbeheerder Fluvius legt ondergronds een gescheiden rioleringsstelsel aan dat regen- en afvalwater apart opvangt en afvoert. 

N73 fietspaden Oudsbergen, Peer, Bocholt - Situering

Timing en impact?

Meer informatie over het project, de timing en de impact leest u op de website van Oudsbergen, die optreedt als bouwheer in dit project. 

Contacteer ons

Contact
Omgevingsmanager
Telefoon
0465 09 40 84
E-mail