Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg vrijliggend fietspad langs Brusselsesteenweg tussen nr 162 en de Oikotenweg

Aanleg vrijliggend fietspad langs Brusselsesteenweg tussen nr 162 en de Oikotenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N2

Update 26/9/2023: Er loopt voor dit project een openbaar onderzoek voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. De aanvraag kan tot de sluiting van het openbaar onderzoek worden ingekeken via het Omgevingsloket van Omgeving Vlaanderen, met de referentie OMV_2021179865, of op de dienst Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu van de gemeente Herent 

Wat en waarom?

Veilig fietspad en vernieuwing rijweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de aanleg van een vrijliggend fietspad op de Brusselsesteenweg in Herent. Het nieuwe fietspad wordt aangelegd tussen huisnummer 162 en de Oikotenweg, een stuk van ongeveer 700 meter. Tegelijk krijgt dit stuk een nieuwe asfaltverharding, worden de grachten naast de weg opnieuw aangelegd en wordt de breedte van de rijweg herverdeeld.

Foto hieronder: Vanaf dit punt ligt er al een vrijliggend fietspad langs de Brusselsesteenweg. Dit fietspad wordt verder doorgetrokken tot aan de Oikotenweg, het begin van de bedrijvenzone. © Google

Er staan nog andere projecten met nieuwe fietspaden van Wegen en Verkeer gepland op de Brusselsesteenweg in Herent. Op de subpagina ‘Toekomstige fietspaden Brusselsesteenweg’ vindt u een overzicht.

Timing en impact?

Werken in najaar 2024

Wegen en Verkeer is momenteel bezig met de administratieve voorbereiding van dit project. Om de schuine helling naast het nieuwe fietspad aan te leggen, zullen er enkele onteigeningen noodzakelijk zijn. Het gaat over landbouwgrond, er worden dus geen woningen of voortuinen onteigend. Volgens de huidige planning wordt dit project uitgevoerd in het najaar van 2024. Zodra we meer weten over de timing, leest u dat op deze pagina.

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Herent worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.