Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg vrachtwagenparking aan industriezone Tongeren-Oost

Aanleg vrachtwagenparking aan industriezone Tongeren-Oost

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N79

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt in de loop van 2021 een extra vrachtwagenparking aan ter hoogte van het op- en afrittencomplex 32 van de E313 in Tongeren. Vlak naast de industriezone Tongeren-Oost, aan de huidige carpoolparking, komt er een nieuwe parking die plaats biedt aan 44 vrachtwagens. Met dit project biedt de Vlaamse Overheid een antwoord op de stijgende vraag naar vrachtwagenparkings in de omgeving van industriezones en snelwegen. Aan de naastgelegen carpoolparking Tongeren wijzigt niets. 

 

Wat en waarom?

De afgelopen jaren vernieuwde het Agentschap Wegen en Verkeer de omgeving van het complex 32 Tongeren, met o.a. nieuwe rotondes aan de op- en afritten. Deze ingrepen verbeterde er de doorstroming en de verkeersveiligheid aanzienlijk. Ook de carpoolparking met 100 plaatsen werd reeds eerder in gebruik genomen. Deze wordt voorlopig niet uitgebreid.

De nieuwe vrachtwagenparking voor 44 vrachtwagens zal daaraan grenzen. 

Het industriepark Tongeren-Oost werd de laatste jaren met 50ha uitgebreid in kader van SALK. Met die extra ondernemerscapaciteit steeg natuurlijk ook de vraag naar parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

De ontsluiting van de nieuwe parking verloopt op dezelfde manier als bij de carpoolparking, nl. via de rotonde aan de ontsluitingsweg naar industriezone Tongeren-Oost. De parking zal vrij toegankelijk zijn en dit op een apart omheind terrein. Er zullen ook sanitaire voorzieningen aangelegd worden.

 

De Vlaamse Overheid investeert 1,25 miljoen euro in de weginfrastructuur van dit project.

N79 Tongeren - vrachtwagenparking 2021

Timing en impact?

De werken voor de aanleg van de vrachtwagenparking starten op 10 juni 2021. Ze zullen ongeveer vijf maanden in beslag nemen.

De hinder voor de omgeving blijft zeer beperkt, aangezien de werken buiten de bestaande wegenis plaatsvinden. 

Contact

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Online contactformulier