Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg voetgangersoversteekplaatsen aan kruispunt Oudestraat

Aanleg voetgangersoversteekplaatsen aan kruispunt Oudestraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N21

Wat en waarom?

Aanleg voetgangersoversteekplaatsen

Wegen en Verkeer legt voetgangersoversteekplaatsen aan op de Haachtsesteenweg (N21) in Kampenhout, ter hoogte van het kruispunt met de Oudestraat. Er worden ook middeneilanden aangelegd op de weg zodat voetgangers in twee keren kunnen oversteken, op een veiligere manier.

Timing en impact?

Werken in augustus

De werken worden uitgevoerd tussen 3 en 21 augustus, na het bouwverlof. De planning van de werken is onder voorbehoud.

Invoering eenrichtingsverkeer

Tijdens de eerste fase van de werken zal er eenrichtingsverkeer ingevoerd worden op de Haachtsesteenweg, tussen de Industriestraat en het kruispunt met de Oudestraat. Op de Oudestraat wordt ook eenrichtingsverkeer ingevoerd, tussen het kruispunt met de Haachtsesteenweg en de Industriestraat. Ten slotte is er ook enkel eenrichtingsverkeer mogelijk op de Oudestraat tussen het kruispunt met de Haachtsesteenweg en de Paepestraat.

Omleiding in richting van Haacht

Verkeer vanuit Kampenhout in de richting van Haacht volgt daarom een omleiding via de Haachtsesteenweg. Daarna volgen zij de omleiding via de Industriestraat, de Oudestraat en de Pleinstraat tot aan het kruispunt met de Provinciesteenweg.

Tijdens de tweede fase van de werken volgt het verkeer in de richting van Haacht dezelfde omleiding. Tijdens deze fase zullen tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden op het kruispunt van de Haachtsesteenweg met de Oudestraat, aan de kant van de gemeente Haacht. Als de werken overdag afgerond zijn, worden de lichten uitgeschakeld om een vlottere doorstroming te garanderen.

Fietsers volgen dezelfde omleiding als het autoverkeer.

 

Opritten blijven bereikbaar

Alle opritten en handelszaken blijven bereikbaar. Ter hoogte van Traiteur Lekker, Oudestraat 135, zal er tijdens de werken misschien tijdelijk minder parkeergelegenheid zijn.

Contact

Contacteer ons bij vragen