Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg verlichte oversteekplaats ter hoogte van VTI Spijker

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

,

Weg

A19
R8

Wat en waarom?

Verhoging verkeersveiligheid ter hoogte van school

Dagelijks verplaatst heel wat schoolgaande jeugd zich met de fiets en te voet van en naar middelbare school VTI Spijker. Om de verkeersveiligheid te waarborgen, leggen we een verlichte oversteekplaats aan ter hoogte van de school. Het huidige zebrapad verderop verdwijnt. Daarnaast leggen we het voetpad richting de parking van de school verder weg van de rijbaan en creƫren we een groenzone op de vrijgekomen ruimte.

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt aan veilige oversteekplaatsen op maat van de locatie. In een praktische gids met ontwerprichtlijnen komen nu alle manieren van veilig oversteken in beeld. Onveilige oversteekplaatsen worden in kaart gebracht en waar nodig aangepast. Zo werden de afgelopen legislatuur maar liefst 275 oversteekplaatsen uitgerust met punctuele verlichting.

Timing en impact?

Een week werken, omleiding voorzien

De werken starten op dinsdag 6 augustus en duren tot en met woensdag 14 augustus. Gedurende die periode volgt gemotoriseerd verkeer een omleiding via Vrijheid/Hoogstraatsesteenweg (N14) - Merksplassesteenweg/Steenweg op Rijkevorsel/Schuttershofstraat (N132) - Kerkstraat/Steenweg op Hoogstraten/Klinketstraat (N124). Fietsers passeren de werfzone via de parking van VTI Spijker. Om sluipverkeer van zwaar vervoer tegen te gaan, geldt in Neerven een tonnagebeperking van 3,5 ton.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier