Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg veilig fietspad en gescheiden riolering Lierse Steenweg tussen E313 en grens met Nijlen

Aanleg veilig fietspad en gescheiden riolering Lierse Steenweg tussen E313 en grens met Nijlen

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N13

De gemeente Grobbendonk, Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer pakken vanaf mei 2021 de Lierse steenweg in Grobbendonk onder handen. De onveilige fietspaden worden heraangelegd en de riolering wordt volledig vernieuwd. De gemeente Grobbendonk is trekker van het project en verzorgt de verdere communicatie.

Wat en waarom?

Projectzone

De herinrichting van de Lierse steenweg kadert in een groter fietspadenproject van de volledige N13. In 2017-2018 werd de Herentalse steenweg, het gedeelte van de N13 tussen de E313 en de gemeentegrens met Herentals, al onder handen genomen. Nu is de N13 aan de andere kant van de snelweg aan de beurt. De projectzone loopt vanaf de oprit van de richting Hasselt tot aan de grens met Nijlen.

Vrijliggende fietspaden, gescheiden rioleringsstelsel en heraanleg straten

Over de volledige lengte van het traject komen brede fietspaden, volledig afgescheiden van het voorbijrijdend verkeer. Buiten de bebouwde rijd je straks achter een groene berm, tussen het kruispunt Lindekens en de Pallieterdreef vormt een parkeerstrook de buffer tussen fietsers en autoverkeer.

Tegelijkertijd met deze werkzaamheden zal Fluvius ook nieuwe riolering aanleggen. Zo kunnen we het propere regenwater en het vervuilde afvalwater beter scheiden.

Samen met de werken aan de N13 leggen we ook het kruispunt Lindekens en de straten Lambertusheide en Nieuwendijk opnieuw aan.

Timing en impact?

Planning van de werken

De werken zullen in totaal ongeveer 18 maanden duren en starten in mei 2021. De heraanleg verloopt in verschillende fasen om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. Het einde van de werken is voorzien voor het najaar van 2022.

Omleidingen

Om de werken te kunnen uitvoeren, zal één rijstrook ingenomen worden. Daardoor zal er tijdens het grootst deel van de werken maar verkeer in één richting over de Lierse steenweg kunnen rijden. Het verkeer van Lier naar Herentals zal steeds doorgang hebben. Het verkeer in de andere richting moet dan een omleiding volgen.

Blijf op de hoogte
De gemeente Grobbendonk informeert iedereen via www.N13fietsveilig.be. Op die website kan u zich ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief.

WERKEN IN DE BUURT

Omgeving in beweging

In de omgeving Ranst-Nijlen-Zandhoven staan heel wat projecten op het investeringsprogramma. Enkele projecten zijn al in uitvoering (oranje), voor anderen loopt de vergunningsprocedure (blauw) en sommige projecten liggen nog op de tekentafel (grijs). Op de kaart hieronder krijgt u een overzicht van de projecten waaraan we werken.