Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg van geluidsberm aan Galgewegel

Aanleg van geluidsberm aan Galgewegel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E17

Wat en waarom?

Aanleg geluidswerende grondberm

Langs de westzijde van de E17 komt er ter hoogte van de Galgewegel in Waregem een geluidswerende grondberm. Die zal een hoogte van 5 meter hebben (gemeten ten opzichte van de E17) en een lengte van ongeveer 600 meter. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Waregem financieren beiden de aanleg van deze geluidsberm. Beide partners investeren beiden respectievelijk €312.600 en €168.200.

Na de aanleg van de geluidsberm zal de Galgewegel volledig heraangelegd worden (met nieuwe fundering, asfalt, een goot en waterslikkers).

Timing en impact?

Voorbereidende werken achter de rug

Voorbereidingen - Voorjaar en zomer 2021

In het voorjaar en de zomer van 2021 werkte de aannemer aan de voorbereidende werken waaronder het bouwrijp maken van het talud van de snelweg over de volledige lengte tussen de Galgestraat en de Wortegemseweg. Er werden bomen gerooid, die in januari 2022 gecompenseerd worden op diverse locaties. Nadat het talud vrijgemaakt is, zal de aannemer grondsonderingen uitvoeren en waterpeilbuizen installeren om de stabiliteitsstudie van de geluidsberm te kunnen aanvatten. 

Aanleg grondberm - April tot eind oktober 2022

Om de grondberm aan te leggen, wordt de Galgewegel tussen het kruispunt met de Wortegemseweg en de Groendreef afgesloten voor alle verkeer. Het werfverkeer zal naar de werfzone rijden via de Wortegemseweg en de Galgewegel. De toegang tot de enige woning blijft wel verzekerd voor de bewoners.

Tijdens de werken volgen fietsers een lokale omleiding.

Klik op de pijl rechtsboven om de fietsomleiding vergroot te bekijken.