Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg van geluidsberm aan Galgewegel

Aanleg van geluidsberm aan Galgewegel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E17

UPDATE 18/10/2021: Tussen februari en september 2021 voerde Wegen en Verkeer voorbereidende werken en een studie uit, naar de aanleg van de geluidsberm ter hoogte van Galgewegel. In de komende maanden werkt de aannemer de planning uit om met de werken te starten.

Wat en waarom?

Aanleg geluidswerende grondberm

Langs de westzijde van de E17 komt er ter hoogte van de Galgewegel in Waregem een geluidswerende grondberm. Die zal een hoogte van 5 meter hebben (gemeten ten opzichte van de E17) en een lengte van ongeveer 600 meter. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Waregem financieren beiden de aanleg van deze geluidsberm. Beide partners investeren beiden respectievelijk €312.600 en €168.200.

Timing en impact?

Voorbereidende werken vanaf februari 2021

Op dit moment is een startdatum voor de aanleg van de geluidsberm nog niet gekend. Eerst moeten nog voorbereidende werken gebeuren. Pas wanneer alle voorbereidende fases afgerond zijn, kan de aanleg van de grondberm beginnen.

Voorbereidingen in voorjaar en zomer 2021

In het voorjaar en de zomer van 2021 werkte de aannemer aan de voorbereidende werken waaronder het bouwrijp maken van het talud van de snelweg over de volledige lengte tussen de Galgestraat en de Wortegemseweg. Er werden bomen gerooid, die in het najaar van 2021 gecompenseerd zullen worden op diverse locaties. Nadat het talud vrijgemaakt is, zal de aannemer grondsonderingen uitvoeren en waterpeilbuizen installeren om de stabiliteitsstudie van de geluidsberm te kunnen aanvatten. 

Eigenlijke aanleg na afronding voorbereidingen

Pas wanneer deze fases afgerond zijn, kan de aanleg van de eigenlijke geluidsberm starten.  Na de aanleg van de geluidsberm zal de Galgewegel volledig heraangelegd worden (met nieuwe fundering, asfalt, een goot en waterslikkers).