Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg P&R-parking Haachtsesteenweg

Aanleg P&R-parking Haachtsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N21

6/09/21 UPDATE: vanaf 13 september is de carpoolparking klaar voor gebruik. Daarna zal het nog even duren voor de definitieve leuningen geplaatst worden tussen het fietspad en de parkeerplaatsen. Dat komt doordat de leuningen nog geleverd moeten worden.  

Wat en waarom?

Van de auto naar de bus

Wegen en Verkeer legt een Park & Ride-parking aan ter hoogte van het kruispunt van de Haachtsesteenweg (N21) met de Kerkstraat/Tiendeschuurstraat. Er komen in totaal 25 parkeerplaatsen. Op die manier kan u vlot overschakelen van de auto naar het openbaar vervoer. Vlakbij de parking liggen de bushaltes ‘Kampenhout Kerkstraat’, waar u de bus kan nemen richting Brussel of Kampenhout-Sas.

Meer parkeerplaatsen mogelijk op termijn

Als blijkt dat er meer nood is aan parkeerplaatsen, komen er nog bijkomende parkings bij. Op termijn is er een extra parking mogelijk aan de overkant van de Kerkstraat.

Klik op de groene knop om de interactieve kaart te bekijken.

Timing en impact?

Parking klaar voor start nieuw schooljaar

De werken zijn zo gepland dat de nieuwe parkings klaar zijn voor de start van het nieuwe schooljaar begin september. In juli 2021 starten de nutsmaatschappijen met het verplaatsen van de nutsleidingen. Vanaf begin augustus legt Wegen en Verkeer de parkings aan.
 

Omdat er vooral naast de weg gewerkt wordt, is er nauwelijks hinder voor het verkeer.