Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg oversteekplaats ter hoogte van Van Calsterenstraat

Aanleg oversteekplaats ter hoogte van Van Calsterenstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N19

Wat en waarom?

Veilige oversteekplaats over Aarschotsesteenweg

Om het voor fietsers en voetgangers veiliger te maken om de Aarschotsesteenweg (N19) in Wilsele-Putkapel over te steken, legt Wegen en Verkeer een zebrapad aan ter hoogte van de Van Calsterenstraat. De fietsoversteekplaats, die er nu al ligt, blijft bestaan. De aannemer verbreedt de mindervalide elementen aan beide kanten van de rijweg en het voetpad. Na deze aanpassingen wordt er nadien een duidelijke markering van een nieuw zebrapad en fietsoversteek aangebracht.

De huidige situatie

Huidige situatie aan Van Calsterenstraat in Wilsele-Putkapel

Timing en impact?

Werken duren één week

De werken starten vanaf donderdagnamiddag 2 juli of vrijdag 3 juli 2020 en duren ongeveer een week. Tijdens de werken geldt er plaatselijk een parkeerverbod ter hoogte van de Van Calsterenstraat. De aannemer voert zoveel mogelijk werken uit vanop de parkeerstrook, om de hinder voor het verkeer te beperken.

Voor de afwerking van de klinkers tegen de Aarschotsesteenweg moet er wel gewerkt worden op de rijweg zelf. Tijdens deze werken wordt er tijdelijk één rijstrook ingenomen. Dit is enkel het geval tijdens de daluren, tussen 9u00 en 15u30. Fietsers en voetgangers zullen steeds doorgang hebben langs de werfzone, ofwel via een afgescheiden doorgang op de rijweg ofwel over het bestaande fiets- en voetpad. 

Contacteer ons bij vragen

Heeft u nog vragen in verband met dit project? Dan kan u contact opnemen met ons via de onderstaande kanalen.

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016/ 66 57 50
Website