Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg middengeleider op Lichterveldestraat

Aanleg middengeleider op Lichterveldestraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N35

Wat en waarom?

Auto’s vertragen voor binnenrijden bebouwde kom

Wegen en Verkeer legt een middengeleider aan op de Lichterveldestraat (N35) in Koolskamp, ter hoogte van de Knijffelingstraat. Deze middengeleider zorgt ervoor dat het autoverkeer dat van de snelweg komt, automatisch vertraagt voor ze de bebouwde kom van Koolskamp binnenrijden.

ONTWERP

De toekomstige situatie. Waar de middengeleider komt te liggen, wordt de Lichterveldestraat iets breder gemaakt. Tip: klik op de knop rechtsboven om de afbeelding te vergroten.
 

Timing en impact?

Werken van begin september tot begin november

De werken starten op maandag 6 september en duren ongeveer twee maanden, tot begin november 2021.

Verkeershinder

  • Autoverkeer: De werfzone op de Lichterveldsestraat wordt helemaal afgesloten. Autoverkeer moet in beide richtingen omrijden via de Brugsesteenweg (N50), Pittemsestraat/Oostlaan (N37) en de op- en afritten van de E403. 
  • Fietsers: De werfzone wordt ook afgesloten voor fietsers. Als fietser volg je in beide richtingen een korte omleiding via het Dorpsplein, Diksmuidse Boterweg en de Holdestraat. 
  • Openbaar vervoer: Ook de bussen van De Lijn volgen een omleiding. Raadpleeg delijn.be/routeplanner voor de laatste informatie.
N35 Koolskamp voor de werken

De situatie voor de werken. De middengeleider (hier nog niet in beeld) zorgt voor een ‘poorteffect’, zodat auto’s vanzelf vertragen. © Google Maps.