Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg afslagstrook richting Brugstraat en vervanging betonverhardingen

Aanleg afslagstrook richting Brugstraat en vervanging betonverhardingen

Algemeen Overzicht

Datum

Provincie

Plaats

Weg

N766

Dit jaar zal het Agentschap Wegen en Verkeer op vraag van het gemeentebestuur van Lanaken een aantal werkzaamheden uitvoeren op de Maaseikersteenweg (N766) tussen de Louis Pasteurstraat en de grens met Nederland.

Op het kruispunt met de Brugstraat (N77) komt er in de plaats van de huidige middengeleider een afslagstrook richting Brugstraat. De betonverhardingen t.h.v. de Louis Pasteurstraat en de grens maken plaats voor asfalt. Deze ingrepen moeten de verkeersveiligheid, de doorstroming en het rijcomfort op de Maaseikersteenweg verhogen.

 

Wat en waarom?

Aanleg afslagstrook op de Maaseikersteenweg richting Brugstraat 

Om de doorstroming en de verkeersveiligheid op het kruispunt te verbeteren zal het agentschap op de Maaseikersteenweg een afslagstrook voorzien voor het verkeer komende van Maasmechelen dat linksaf wil rijden richting Brugstraat. Deze strook komt in de plaats van de huidige middengeleider. De aannemer zal deze eerst opbreken en vervolgens asfalt plaatsen en markeringen aanbrengen.

Het agentschap zal ook de verkeerslichten en hun regeling aanpassen. Door middel van een bijkomende detectielus, de bijstelling van groentijden en het toevoegen van knipperlichten om de mogelijke aanwezigheid van fietsers extra onder de aandacht te brengen, zal de verkeersafwikkeling op het kruispunt extra vlot en veilig kunnen verlopen.

Vervanging betonverhardingen 

De overgangen tussen de betonverhardingen en het asfalt creëren geluids- en trillingsoverlast voor de nabije omgeving. Om dit aan te pakken, zal de aannemer de betonverhardingen uitbreken en vervangen door asfalt. Hierdoor zal de hinder voor de omgeving verdwijnen en het rijcomfort verhogen.  

Timing en impact?

Deze werken starten vermoedelijk eind augustus 2020. Voor meer informatie over de exacte timing en de minderhinder-maatregelen kan u terecht op de website van de gemeente Lanaken