Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangepast kruispunt voor Bevrijdingslaan N723 met Dorpsstraat N730 in As

Aangepast kruispunt voor Bevrijdingslaan N723 met Dorpsstraat N730 in As

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

As

Weg

N723
N730

AWV werkt vanaf dinsdag 16 augustus 2022 aan een vlottere verkeersdoorstroming ter hoogte van het kruispunt van de Bevrijdingslaan (N723) met de Dorpsstraat (N730) in As. Van mei tot juni 2022 werd op deze locatie al een proefopstelling ingericht. Op basis van die ervaringen en analyses wordt het kruispunt nu definitief heringericht. 

Wat en waarom?

Meer verkeersveiligheid voor fietsers en andere weggebruikers

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan het Vlaamse mobiliteitsbeleid. Met het project Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA, wil de overheid via kleine en gerichte ingrepen gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale besturen, academische wereld en onderzoeksinstellingen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de uitvoering.

In Limburg willen we op korte termijn maar liefst 50 projecten realiseren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten. Het doel? Meer verkeersveiligheid, vooral voor fietsers en voetgangers, en een vlotte doorstroming

Meer weten over MIA? Surf naar www.vlaanderen.be/mia.

Kruispunt met nieuwe invoegstrook op Bevrijdingslaan

Om de doorstroming voor gemotoriseerd verkeer te optimaliseren wordt de afslagstrook op de Bevrijdingslaan linksaf richting Dorpsstraat verwijderd. Verkeer komende van Genk kan voortaan enkel nog via een keerbeweging op de nabijgelegen rotonde de richting Oudsbergen aanhouden. 

Voor verkeer komende van Oudsbergen wordt er een nieuwe invoegstrook voorzien op de Bevrijdingslaan. Zo kan gemotoriseerd verkeer vanuit de Dorpsstraat oversteken en invoegen om linksaf te rijden richting de rotonde. 

Deze aanpassingen bevorderen de doorstroming aan het kruispunt tijdens de spitsuren aanzienlijk.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten op dinsdag 16 augustus 2022 en zullen een 2-tal weken duren

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: werkzone afgesloten, omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Het kruispunt met de Dorpsstraat en de werkzone op de Bevrijdingslaan zullen gedurende de gehele termijn van de werken volledig afgesloten zijn. 

  • Het verkeer komende van Maasmechelen volgt een omleidingslus via de Hoogstraat, Schuttenbergstraat, Ziepstraat en André Dumontlaan.
  • Voor gemotoriseerde weggebruikers komende van Genk wordt er een omleiding voorzien over de Bevrijdingslaan, Bilzerweg en Europalaan.
  • Wandel- en fietsverkeer blijft mogelijk via de bestaande voet- en fietspaden.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg

Contactformulier