Overslaan en naar de inhoud gaan

3 km asfaltvernieuwing op gewestweg Lobos, Roth en Hagelstein

3 km asfaltvernieuwing op gewestweg Lobos, Roth en Hagelstein

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N608

Wat en waarom?

Nieuw asfalt vanaf kruising Rue de la Marnière tot Hagelstein

AWV vernieuwt het wegdek van de N608 in Aubel en Voeren, vanaf de kruising met Rue de la Marnière tot aan de kruising met Hagelstein (N648). Er wordt zo’n drie kilometer nieuw asfalt in beide rijrichtingen geplaatst. Tijdens de werkzaamheden zal de aannemer de huidige asfaltlagen van de gewestweg Lobos, Roth en Hagelstein affrezen. Vervolgens worden er nieuwe onderlagen en wapeningsnetten aangebracht. Daarna volgt de toplaag met bijhorende markeringen. Deze asfaltvernieuwing zorgt voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor alle weggebruikers.

Renouvellement de 3 km d’asphalte sur la N608 à Fourons et Aubel

À partir du mardi 2 mai 2023, l’Agence des Routes et de la Circulation procédera au renouvellement du revêtement de la N608 à Aubel et Fourons, du carrefour avec la rue de la Marnière au carrefour Hagelstein (N648). Quelque trois kilomètres de nouvel asphalte seront posés dans les deux sens de circulation. Plus d’informations en Français >

Timing en impact?

Timing van de werken

De uitvoering van deze asfalteringswerken is momenteel voorzien van dinsdag 2 tot maandag 15 mei 2023.

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog wijzigen. 

Minderhinder-maatregelen: werfzone volledig afgesloten, omleidingen 

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

  • De werfzone wordt volledig afgesloten voor alle weggebruikers gedurende de werken. Daardoor zijn de volgende kruispunten onderbroken: Lobos x Rue de la Marnière, Lobos x (Rue Château) Magis en Hagelstein x Hagelstein. Dit geldt eveneens voor kruisingen met doodlopende straten.
  • Fietsers en plaatselijk gemotoriseerd verkeer worden in beide rijrichtingen omgeleid over de Rue de la Marnière, Rue des Platanes, Val Dieu (N649) en Rue de la Bel (N648). 
  • Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt over de nabijgelegen gewestwegen geleid.
  • Voor aangepaste busregelingen, kunt u terecht op www.delijn.be en www.letec.be

 

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier