Overslaan en naar de inhoud gaan

200m nieuwe laag asfalt op Leuvensesteenweg tot en met kruispunt Beringstraat

200m nieuwe laag asfalt op Leuvensesteenweg tot en met kruispunt Beringstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N26

Wat en waarom?

200m nieuwe asfalt vanaf het kruispunt met de Beringstraat

Een aannemer vernieuwt in beide richtingen de bovenste laag asfalt op de Leuvensesteenweg (N26) in Boortmeerbeek vanaf het kruispunt met de Beringstraat tot een 200m verder aan het kattenhotel 'Minnekepoes'. De oude laag asfalt wordt eerst verwijderd met een freesmachine. Nadien wordt een nieuwe laag asfalt aangebracht.

Timing en impact?

4 dagen werk in twee fasen vanaf maandag 8 augustus 2022

De aannemer werkt in twee fasen aan elke weghelft, zodat het autoverkeer nog kan doorrijden in beide richtingen via versmalde rijstroken. 

Zie hinder hieronder.

Parkeren en bereikbaarheid

  • De Beringstraat zal tijdens de tweede fase afgesloten worden en niet bereikbaar zijn vanaf de Leuvensesteenweg. De paaltjes ter hoogte van de school worden tijdelijk weggenomen.
  • Er geldt tijdens de werken een parkeerverbod binnen de werfzone. Hierdoor kunnen er twee versmalde rijstroken gemaakt worden, zodat doorgaand verkeer in beide rijrichtingen steeds mogelijk is.

Hinder voor weggebruikers

  • Voetgangers: Voetgangers hebben steeds doorgang via de verharde berm.
  • Fietsers: Voor de fietsers wordt er in beide richtingen een omleiding voorzien via de Beringstraat, Bredepleinstraat en Audenhovenlaan.
  • Openbaar vervoer: De buslijnen 285 en 686 kunnen vertragingen ondervinden. Mogelijk is er tijdens de werken een aangepaste busregeling. Check voor je vertrek: www.delijn.be/routeplanner
  • Auto’s: De werken gebeuren in twee fasen, zodat het verkeer in beide richtingen steeds via twee versmalde rijstroken kan doorrijden.

Bewonersbrief