Overslaan en naar de inhoud gaan

1000 m nieuwe asfaltverharding voor de Diestsesteenweg

1000 m nieuwe asfaltverharding voor de Diestsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N29

Wat en waarom?

Wat houden de werken in?

De aannemer legt over 1000m op de Diestsesteenweg een nieuwe asfaltverharding aan tot het kruispunt met de Vissenakenstraat. In één beweging verbetert hij ook nog:

  • de linkse afslagstroken die op de Kabbeekvest en Albertvest aan vernieuwing toe zijn.

Timing en impact?

Diestsesteenweg 4 dagen afgesloten over volledige werfzone

De Diestsesteenweg wordt van aan de Vissenakenstraat tot en met huisnummer 317 over 1000m afgesloten. Binnen de hele werfzone geldt er daardoor een parkeerverbod tijdens de werken, omdat de aannemer om veilig te kunnen werken de volledige breedte van de rijweg nodig heeft.

Hinder voor weggebruikers

  • Voetgangers: kunnen langsheen de werfzone wandelen
     
  • Fietsers: volgen een omleiding langsheen de bestaande fietsroute via de Houtemstraat, Oude Diestsebaan en Houtemveldweg om opnieuw langs de Diestsesteenweg te kunnen fietsen.
     
  • Openbaar vervoer: De bushaltes Tienen Brandweer, Tienen Werkmanssteeg en Tienen Houtemstraat met buslijnen 390, 399 en 540 kunnen tijdens de werken niet bediend worden. Raadpleeg hiervoor de routeplanner van De Lijn voor eventuele aanpassingen aan de dienstregelingen: https://www.delijn.be/nl/routeplanner/
  • Doorgaand en zwaar verkeer: Volgt de omleiding via de Albertvest (N3) Tiensesteenweg (N223) en de Leuvensesteenweg-Diestsesteenweg-Staatsbaan (N2)

Bewonersbrief

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website