Overslaan en naar de inhoud gaan

De drukknop werkt niet op dit kruispunt. Kunnen jullie dit herstellen?

De drukknop werkt niet op dit kruispunt. Kunnen jullie dit herstellen?

Als er een drukknop voor voetgangers is, dan moet deze ingedrukt worden om groen te krijgen. Het is dus niet omdat het voor de voetganger dwarsende verkeer moet stoppen, dat voetgangers automatisch groen krijgen. Onze verkeerslichten worden namelijk geregeld in functie van het aanwezige verkeer. 

Wanneer de drukknop niet ingedrukt wordt, betekent dit dat er geen voetgangers staan te wachten en dat het dus enkel voor het gemotoriseerde verkeer groen moet worden. Het licht staat zo minder lang op groen, zodat de tegengestelde richting weer vlugger groen kan krijgen.

Bovendien zijn onze verkeerslichten ook geregeld naar gelang het tijdstip van de dag. Zo kan het zijn dat op bepaalde uren van de dag, wanneer er meer dwarsend verkeer is, de voetganger toch automatisch mee groen krijgt, omdat het ook voor het overige wegverkeer langer groen moet blijven. Op andere, minder drukke momenten worden de voetgangerslichten wel via de drukknop geregeld, zodat de wachttijd voor het dwarsende verkeer enkel verhoogd wordt als er zich effectief een voetganger aanmeldt.

Defect aan de drukknop melden?