Overslaan en naar de inhoud gaan

Zinkgat op pechstrook E17 in Waregem richting Kortrijk

Zinkgat op pechstrook E17 in Waregem richting Kortrijk

Op woensdag 16 augustus ontstond er een zinkgat op de pechstrook van de E17 in Waregem tussen de op- en afrittencomplexen Waregem (nr. 5) en Deerlijk (nr. 4) richting Kortrijk. Vanaf donderdagavond 17 augustus 22 uur wordt het gat hersteld. Volgens de huidige planning is de herstelling vrijdag 25 augustus achter de rug. Tijdens de werken wordt de rechterrijstrook ingenomen en geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Zinkgat op pechstrook

Op de E17 in Waregem, richting Kortrijk, ontstond op 16 augustus een zinkgat op de pechstrook. Het gat ligt tussen de op- en afrittencomplexen Waregem en Deerlijk en ontstond waarschijnlijk door de ingebuisde Mannebeek, die onder de E17 loopt.

Pechstrook afgezet

Het zinkgat werd tijdelijk beveiligd met hekken en de pechstrook werd afgezet, om het veilig te houden voor al het verkeer op de E17 richting Kortrijk. Hoe het zinkgat precies ontstond, is nog niet duidelijk, maar in afwachting van dat onderzoek wordt het wegdek op de E17 wel al hersteld. 

Herstellingen vanaf 17 augustus

Vanaf donderdagavond 17 augustus worden de rechterrijstrook en de pechstrook afgezet en geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u. Op maandag 21 augustus gaat de aannemer dan aan de slag met de herstellingswerken: die zijn volgens de huidige planning vrijdagavond 25 augustus achter de rug.

Snelheidsbeperking van 70 km/u

De aannemer neemt dus de pechstrook en de rechterrijstrook in: het verkeer rijdt daarom over 2 in plaats van 3 rijstroken. Er wordt ook een snelheidsbeperking van 70 km/u ingevoerd: zo kan de aannemer veilig werken.