Overslaan en naar de inhoud gaan

Zemst: veiliger fietsen en vlotter verkeer aan kruispunt

Zemst: veiliger fietsen en vlotter verkeer aan kruispunt

Het Agentschap Wegen en Verkeer doet momenteel belangrijke werken op de Robert Schumanlaan (N267) in Zemst, op twee locaties. Aan het op- en afrittencomplex van de E19 plaatst het agentschap verkeerslichten, zodat de fietsers daar voortaan  veilig de op- en afritten kunnen kruisen. Op het kruispunt met de Tervuursesteenweg (N227) plaatst Wegen en Verkeer meer detectielussen in het wegdek, zodat de weggebruikers niet voor het rood licht moeten wachten als er geen verkeer uit de andere richtingen komt. De werken worden zoveel mogelijk buiten de drukke uren uitgevoerd, zodat de weggebruikers er zo weinig mogelijk hinder van ondervinden. Begin januari zal alles achter de rug zijn. 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: "In 2022 vormde het Agentschap Wegen en Verkeer de parkeerplaatsen langs de Robert Schumanlaan al om tot gescheiden fietspaden om de situatie voor de fietsers veiliger te maken. Zodra de nieuwe verkeerslichten in dienst genomen zijn, zal de situatie nog veiliger zijn.

> Meer info over de werken op de Robert Schumanlaan

Extra verkeerslichten aan op- en afrittencomplex E19
Als je vandaag tussen Zemst en Hofstade fietst over de Robert Schumanlaan, moet je voorbij de op- en afritten van de E19. Om de verkeerssituatie daar veiliger te maken,  plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer daar verkeerslichten, zodat fietsers en automobilisten niet meer met elkaar in conflict komen.   

Minder ‘voor niets voor het rood’ 
Op het kruispunt van de Robert Schumanlaan en de Tervuursesteenweg moeten de fietsers en de automobilisten vandaag nog regelmatig wachten voor het rood licht, zonder dat er verkeer uit de andere richtingen komt. Om die situatie te verbeteren, plaatst Wegen en Verkeer extra detectielussen in het wegdek. Die zullen het aanrijdende autoverkeer beter detecteren en daardoor zullen de fietsers en automobilisten minder ‘voor niets’ voor het rood moeten wachten.