Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelzatetunnel richting Antwerpen afgesloten voor reiniging pompkelder na ongeval

Zelzatetunnel richting Antwerpen afgesloten voor reiniging pompkelder na ongeval

E34 - ZELZATE

Het Agentschap Wegen en Verkeer sluit de Zelzatetunnel richting Antwerpen vervroegd af om de vervuilde pompkelder van de tunnel te reinigen. Na het ongeval van gisterenavond kwam veel brandstof in het waterreservoir terecht. Om te voorkomen dat vervuild water in het kanaal Gent-Terneuzen gepompt wordt, moet de pompkelder onmiddellijk geleegd en gereinigd worden. Daarvoor is een de afsluiting van één van de tunnelkokers noodzakelijk. De tunnelkoker richting Antwerpen wordt afgesloten vanaf 14u30 en zou voor 17u weer open moeten gaan. Verkeer van oost naar west en omgekeerd volgt een omleiding via de E17 en de E40.

Brandende vrachtwagen

Gisterenavond werd de Zelzatetunnel versperd nadat een vrachtwagen botste tegen de tunnelwand en in brand vloog. Daarbij is via de afwatering van de weg veel brandstof in de pompkelder van de tunnel terechtgekomen. Het waterreservoir pompt het water in het kanaal wanneer die vol zit. Om waterverontreiniging te voorkomen moet de pompkelder geleegd en schoongemaakt worden. Door de voorspelde regen deze namiddag kon dit niet wachten tot vanavond 21u. Dan was al een volledige afsluiting van de tunnel gepland.

Tunnel afgesloten vanaf 14u30

De tunnelkoker richting Antwerpen wordt afgesloten vanaf 14u30. Een volledige afsluiting is noodzakelijk omdat de pompkelder enkel toegankelijk is via de rijweg en voor de veiligheid van de arbeiders. De reiniging duurt ongeveer twee uren, de tunnelkoker zou voor de avondspits, voor 17u, weer open moeten zijn. Verkeer van oost naar west en omgekeerd wordt aangeraden zoveel mogelijk via de E17 en E40 te rijden. Verkeer dat in de omgeving moet zijn volgt een omleiding via de Zelzatebrug.

Werken aan dienstgebouw

De volledige Zelzatetunnel wordt vanaf 21u opnieuw afgesloten voor werken aan de dienstgebouwen. Deze afsluiting was gepland en eerder gecommuniceerd. De omleidingen blijven hetzelfde. Verkeer van oost naar west en omgekeerd wordt aangeraden zoveel mogelijk via de E17 en E40 te rijden. Verkeer dat in de omgeving moet zijn volgt een omleiding via de Zelzatebrug.