Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelzatetunnel: herstelling wegdek en snelheid naar 90km/u

Zelzatetunnel: herstelling wegdek en snelheid naar 90km/u

ZELZATE

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal van 17 tot 20 november herstellingen uitvoeren aan het wegdek van de E34 richting kust bij de Zelzatetunnel. In juni waren al voorlopige herstellingen uitgevoerd en was het snelheidsregime verlaagd om de veiligheid te garanderen. Met de huidige werken wil AWV de schade grondiger verhelpen. Na deze ingreep zal het snelheidsregime terug verhoogd worden naar 90 km/u. Tijdens de werken zal de E34 richting kust vanaf Zelzate-Oost afgesloten worden. Het verkeer richting Antwerpen ondervindt geen hinder.

Versleten mootvoegen en grondwater

Het wegdek van de Zelzatetunnel is in slechte staat. De oorzaak van de schade is terug te leiden tot de structuur van de tunnel. De zogenaamde mootvoegen die die verschillende tunnelelementen verbinden (de tunnel is opgebouwd uit verschillende kokers van beton die tegen elkaar zijn geschoven) zijn door veroudering niet meer waterdicht. Grondwater dat hier doorsijpelt duwt het wegdek omhoog en zorgt voor schade. De schade op de rijrichting Antwerpen werd in juni al aangepakt. In het weekend van 17 november zal de rijrichting kust grondig aangepakt worden. Na de herstellingen zal het snelheidsregime van 90 km/u terug ingevoerd worden.

E34 richting kust weekend afgesloten

Tijdens het weekend van 18 november zal de betonnen verharding ter hoogte van de laatste voeg van de tunnel richting kust worden opgebroken en vervangen. De werken starten op vrijdag 17 november om 21u en moeten tegen maandagochtend 20 november om 5u klaar zijn.  Door de herstelling in asfalt uit te voeren en volcontinu te werken kan de herstelling in één weekend uitgevoerd worden. Tijdens de werken zal de E34 richting kust ter hoogte van de Zelzatetunnel onderbroken zijn. 

De E34 richting kust zal worden afgesloten vanaf Zelzate-Oost en omgeleid worden via de R4 (John F. Kennedylaan en Kanaalstraat) naar de oprit Zelzate West. In de richting van Antwerpen is er geen hinder.