Overslaan en naar de inhoud gaan

Winter: AWV blijft waakzaam en waarschuwt voor gladheid

Winter: AWV blijft waakzaam en waarschuwt voor gladheid

Om 19 uur zijn alle gewest- en autosnelwegen in Vlaanderen behandeld met strooizout. De komende uren is er nog sneeuw voorspeld. De strooidiensten blijven opvolgen en zullen uitrijden om te ruimen en te strooien waar en wanneer nodig. Op snelwegen kan het linkerrijvak moeilijk berijdbaar zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt dat het glad kan zijn, doordat de temperaturen negatief zijn en blijven.

De komende uren zal de wegdektemperatuur negatief blijven, het aanwezige vocht kan hierdoor aanvriezen en ijs vormen op de weg. Er is ook opnieuw sneeuw voorspeld. Waar en wanneer en de hoeveelheid is zeer moeilijk te voorspellen. AWV raadt weggebruikers aan om waakzaam te zijn, zeker tijdens sneeuwbuien. De strooidiensten blijven klaar staan om verdere acties te ondernemen waar en wanneer nodig.

Weggebruikers die nog de baan op moeten worden aangeraden om het rijgedrag aan te passen en uitermate voorzichtig te zijn. Raadpleeg de website van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) voor de meest actuele verkeersinformatie.

Waarnemingen van sneeuwval en gladde wegen kunnen steeds doorgegeven worden via de KMI-app. Deze data stroomt automatisch door naar de systemen die AWV gebruikt en kan helpen bij het nemen van strooibeslissingen.

De strooidiensten gebruikten sinds zaterdagmiddag 8.200 ton strooizout om aan gladheidsbestrijding te doen. Sinds gisterenavond is dit 3.700 ton.