Overslaan en naar de inhoud gaan

Winter: 1.700 ton strooizout gebruikt - strooidiensten blijven opvolgen

Winter: 1.700 ton strooizout gebruikt - strooidiensten blijven opvolgen

Rond 7 uur ‘s ochtends liggen de gewest- en snelwegen er sneeuwvrij bij. De strooidiensten zijn afgelopen nacht actief geweest. De wegdektemperaturen zullen de komende uren nog dalen, wat in combinatie met de natte weg tot gevaarlijk gladde situatie kan leiden. Het Agentschap Wegen en Verkeer roept op om de wagen vandaag te laten staan, wanneer dat kan.

De nacht van zaterdag op zondag verliep zoals voorspeld. De strooidiensten gebruiken 1.700 ton strooizout om aan gladheidsbestrijding te doen. 



De komende uren zal er winterse neerslag blijven vallen. In combinatie met de negatieve wegdektemperaturen kan dit voor gevaarlijke gladheid zorgen. De strooidiensten van AWV blijven de situatie opvolgen en zullen uitrijden om te strooien en eventueel te ruimen waar en wanneer nodig. 



Weggebruikers die toch de baan op moeten vandaag worden aangeraden om het rijgedrag aan te passen en uitermate voorzichtig te zijn. Raadpleeg de website van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) voor de meest actuele verkeersinformatie.



Waarnemingen van sneeuwval en gladde wegen kunnen steeds doorgegeven worden via de KMI-app. Deze data stroomt automatisch door naar de systemen die AWV gebruikt en kan helpen bij het nemen van strooibeslissingen.