Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijzigingen omleidingen Bilzersteenweg en Baversstraat

Wijzigingen omleidingen Bilzersteenweg en Baversstraat

Vanaf vrijdag 28 oktober wijzigen de omleidingen van de werken op de Bilzersteenweg (N730) en de Baversstraat (N758) in Tongeren. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Tongeren nemen deze maatregelen, in samenspraak met de hulpdiensten. Zo zou de bereikbaarheid van het AZ Vesalius, het station en het Tongerse stadscentrum moeten verbeteren tijdens de vele wegenwerken in en rond de stad. 

Bilzersteenweg: opnieuw éénrichtingsverkeer staduitwaarts

Op de Bilzersteenweg vervalt het beurtelings verkeer met tijdelijke verkeerslichten. Vanaf aanstaande vrijdag, in de loop van de dag, wordt het verkeer opnieuw omgezet naar éénrichtingsverkeer staduitwaarts. Richting Tongeren-centrum geldt de omleiding via Nieuwe Steenweg en Hasseltsesteenweg zoals dat eerder ook al het geval was. Deze situatie geldt tot minstens het jaareinde. 

Het eerste weekend van december wordt de fietstunnel onder de Bilzersteenweg geschoven. De gewestweg zal dan enkele dagen helemaal afgesloten zijn ter hoogte van de werfzone. Dan zal de omleiding via de Nieuwe Steenweg en Hasseltsesteenweg ook richting Tongeren-centrum gelden. 

Baversstraat: vanaf nu één richting stadinwaarts 

De huidige tijdelijke rijrichting van de Baversstraat keert morgen om. Het verkeer kan vanaf dan dus in één richting langs de werken, en dat in de richting het centrum van Tongeren. Staduitwaarts volgt gemotoriseerd verkeer een omleiding via de Bilzersteenweg en de Molenweg. Deze situatie geldt tot het einde van deze werf, in het voorjaar 2023.

We nemen deze maatregelen om het AZ Vesalius, het station en het stadscentrum zo goed als mogelijk bereikbaar te houden tijdens de vele wegenwerken in en rond Tongeren.

Geen wijzigingen voor fietsers 

Fietsers kunnen de werfzones van de Bilzersteenweg en de Baversstraat in beide richtingen blijven passeren. Voor hen wijzigt er dus niets. 

Verkeerssituatie in Tongeren 

Bekijk het dynamische overzichtsplan omleidingen op www.wegenenverkeer.be/tongeren bij de 'Actuele hinder' van elk project.