Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijziging planning heraanleg van fietspaden en bushaltes Hoefijzerlaan (R30) in Brugge

Wijziging planning heraanleg van fietspaden en bushaltes Hoefijzerlaan (R30) in Brugge

Het Agentschap Wegen en Verkeer is sinds maandag 3 oktober aan de slag met de vernieuwing van de fietspaden en bushaltes aan beide zijden van de Hoefijzerlaan (R30) in Brugge, tussen het kruispunt met Lane en Korte Lane en het kruispunt met de Pater Damiaanstraat. De werken aan de pare kant (tussen Korte Lane en Pater Damiaanstraat) zullen volledig afgewerkt zijn tegen vrijdag 25 november. De werkzaamheden aan de onpare kant (tussen de Lane en de Bloedput) worden heropgestart op maandag 9 januari.

De werken aan beide zijden van de Hoefijzerlaan, waarbij de fietspaden (R30) worden opgebroken en opnieuw aangelegd in asfalt en ook de kasseien op het kruispunt met de Schouwvegersstraat worden vervangen door asfalt, startten op 3 oktober aan de zijde richting Bloedput. Na het herfstverlof werd gestart aan de heraanleg van de fietspaden richting ‘t Zand. Nu blijkt dat de huidige planning niet kan worden gehaald, verschuiven de werken aan de onpare kant.

Wijziging planning onpare kant

De werkzaamheden aan de pare kant (tussen Korte Lane en Pater Damiaanstraat) zullen volledig afgewerkt zijn tegen vrijdag 25 november. Omdat een goede bereikbaarheid naar en van Brugge vooral voor handelaars tijdens de feestdagen van groot belang is, liggen de werkzaamheden aan de onpare kant (tussen de Lane en de Bloedput) momenteel stil. Deze worden hervat op maandag 9 januari. 

Eind maart 2023

De werken aan de onpare kant die op 9 januari terug aanvatten betreffen de vervanging van de bestaande bushaltes op de Hoefijzerlaan, tussen ‘t Zand en Bloedput, naar comfortabele bushaltes waarbij gebruikers van het openbaar vervoer in de toekomst vlotter op en af de bus kunnen stappen, maar ook de vervanging van de parkeerstrook door een bushalte tussen de Schouwvegerstraat en de Damiaanstraat en de verplaatsing van de bushalte aan ‘t Zand naar het kruispunt met de Schouwvegerstraat. Deze werken zullen in normale omstandigheden klaar zijn tegen eind maart 2023.

Portiek

In januari 2023 staan ook aanpassingen aan de portiek op de planning, dit is het signalisatiebord boven de onpare kant (tussen de Lane en de Bloedput). De staander wordt verplaatst en de bovenbalk wordt verlengd omdat deze staander in de weg staat voor de realisatie van het nieuwe fietspad.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/brugge.