Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkzaamheden aan weginrichting en bushaltes op Grote Steenweg (N13) in Nijlen

Werkzaamheden aan weginrichting en bushaltes op Grote Steenweg (N13) in Nijlen

Vanaf 12 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkzaamheden uit aan de weginrichting op de Grote Steenweg (N13) in Nijlen, tussen het kruispunt van de Voetweg en de Berlaarsesteenweg. Daarnaast maakt AWV de bushaltes ‘Smoutmolendreef’ toegankelijk. De werken duren tot en met 30 juni. 

Om de verkeersveiligheid en het rijcomfort op de Grote Steenweg in Nijlen te verhogen, voert AWV enkele ingrepen uit. Er komen nieuwe oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers op het kruispunt met de Voetweg en het kruispunt met de Smoutmolendreef. Daarnaast vervangt het agentschap de klinkers in het wegdek door een verharding in asfalt, van het kruispunt met de Smoutmolendreef tot het kruispunt met de Berlaarsesteenweg. Ook de bushaltes ‘Smoutmolendreef’ worden aangepast en toegankelijker gemaakt, zodat onder andere blinden, slechtzienden en rolstoelgebruikers vlot en veilig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer”, aldus Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Werken verlopen in twee fases

De werken starten op maandag 12 juni en duren tot en met vrijdag 30 juni. Ze verlopen in twee fases. De eerste fase loopt van 12 tot en met 26 juni en de tweede fase van 26 tot en met 30 juni. In de eerste fase start de aannemer ter hoogte van de Voetweg en de Smoutmolendreef. In fase twee start hij ook de werkzaamheden op aan het kruispunt met de Berlaarsesteenweg.

Victor De Groof, schepen van Mobiliteit Nijlen: “Als lokaal bestuur trekken we volop de kaart van de verkeersveiligheid, zeker in schoolomgevingen en op schoolroutes. We installeren verkeersluwe zones voor de schoolpoort door het inrichten van schoolstraten en via fietszones zorgen we ervoor dat fietsers veilig en comfortabel op hun bestemming komen. Ik ben dan ook zeer blij dat we samen met minister Peeters deze vaak genomen schoolroute, die passeert aan onze drukke gewestweg, kunnen voorzien van veiligere oversteekplaatsen en toegankelijke bushaltes.”

Omleiding voor alle verkeer

Tijdens de eerste fase van de werken volgt het gemotoriseerd verkeer komende van Nijlen richting Kessel/Lier een omleiding via de Broechemsesteenweg tot in Ranst. Daarna rijdt het via Emblem door naar Lier. Wie vanuit Lier Nijlen wil bereiken, rijdt via de Stationssteenweg - Grote Puttingbaan - N13. De Grote Puttingbaan wordt daarbij enkelrichting gemaakt richting Grote Steenweg.

Tijdens fase twee gelden dezelfde maatregelen. Bijkomend wordt de Berlaarsesteenweg afgesloten. Verkeer van Kessel naar Berlaar en omgekeerd rijdt via Lier. Wie van Bevel naar Kessel/Lier rijdt, volgt een omleiding via Nijlen - Bevel-Dorp - Nijlensesteenweg.

Ook fietsers volgen gedurende beide fases van de werken een omleiding. Die loopt via de Grote Puttingbaan - Smoutmolendreef - Nieuwstraat - Pastoriestraat - Pastoor Schelkensplein. Voetgangers ondervinden geen hinder van de werken.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/nijlen.