Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken Scheldelaan (N101) gaan volgende fase in na bouwverlof

Werken Scheldelaan (N101) gaan volgende fase in na bouwverlof

In april startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met grootschalige onderhoudswerken op de Scheldelaan (N101) in de Antwerpse haven ter hoogte van het op- en afrittencomplex Lillo. De eerste fase, die zich concentreerde op de rijstroken richting Nederland is nu afgerond. Na het bouwverlof verschuiven de werken naar de andere weghelft, richting Antwerpen.

Omdat er tijdens de werken op de Scheldelaan één of meerdere rijstroken afgesloten zijn, brengt dat de nodige hinder met zich mee. Tot het einde van het bouwverlof (2 augustus), krijgt het verkeer even ademruimte en zijn er in beide richtingen twee rijstroken beschikbaar.
 
Begin augustus werken richting Antwerpen
Op dinsdag 3 augustus start AWV aan de tweede fase op de Scheldelaan. Tijdens deze fase krijgen de rijstroken richting Antwerpen een grondig onderhoud en dit vanaf complex 12 Lillo tot net voor de Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis. De weghelft richting Antwerpen is over de volledige werfzone afgesloten. Het verkeer moet in beide richtingen op de andere weghelft, over één rijstrook per rijrichting.
Ter hoogte van de brug over R2 is er zelfs maar één rijstrook beschikbaar, voor het verkeer richting Nederland. Het verkeer dat vanaf het noorden komt, moet aan de witte molen veplicht afslaan naar de Tijsmanstunnel-West om zo via de lus over de R2 aan de andere kant van de snelweg terug aan te sluiten op de Scheldelaan. De op- en afritten van de R2 blijven bereikbaar.

De werken op de Scheldelaan duren nog tot eind oktober. In de tweede helft van september zullen de werken ter hoogte van de op- en afritten wel klaar zijn en kan de werfzone al een heel stuk ingekort worden.

Meer info
De meest actuele informatie over de werken op de Scheldelaan is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.
Geïnteresseerden kunnen zich via de site ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV over de werken.

De verkeerssituatie tijdens fase 2, vanaf 3 augustus.

De verkeerssituatie tijdens fase 2, vanaf 3 augustus.

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.