Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken op Spermaliestraat (N325) in Middelkerke starten op 8 april

Werken op Spermaliestraat (N325) in Middelkerke starten op 8 april

Op woensdag 20 maart organiseerde het Agentschap Wegen en Verkeer een infomarkt in CC De Branding over de herinrichting van de Spermaliestraat (N325) in Middelkerke, samen met de gemeente, Aquafin, Farys en Middenkustpolder. Op de infomarkt werd meer informatie getoond over de fasering, timing en hinder tijdens de werken. De eerste fase van de werken, aan het kruispunt met de Lovie- en Fleriskotstraat, start op maandag 8 april.  

Infomarkt om buurt te informeren

De herinrichting van de Spermaliestraat kan van start gaan: de voorbereidende nutswerken zijn bijna achter de rug. Om de buurt te informeren over de werken die op 8 april starten, organiseerde Wegen en Verkeer een infomarkt in CC De Branding, in samenwerking met de samenwerkende partners. De infomarkt was vrij te bezoeken: bezoekers kwamen er meer te weten over de volgende stappen van de werken en konden er ook vragen stellen aan de projectverantwoordelijken. 

Alle informatie die op de infomarkt getoond werd, kan ook geraadpleegd worden op wegenenverkeer.be/middelkerke.

Eerste fase start op 8 april

De werken op de Spermaliestraat starten met fase 1A, op 8 april. De aannemer werkt dan op het kruispunt van de Fleriskotstraat met de Loviestraat en de Spermaliestraat. Op 22 april start ook fase 1C op, waar de aannemer werkt op het kruispunt van de Klein Kasteelstraat met de Karel Jonckheerestraat. Als alles vlot verloopt, duren fase 1A en 1C tot eind juni. 

Daarnaast wordt er ook gewerkt op de Loviestraat vanaf 8 april. Dit is fase 1B. Die werken duren tot het einde van de zomervakantie. Op de Spermaliestraat zelf worden er vanaf april ook al voorbereidende werken uitgevoerd, voor fase 2. Zo kan fase 2 zelf vlotter starten.

Hinder van 8 april tot eind juni

Vanaf 8 april wordt het kruispunt van de Spermaliestraat met de Fleriskotstraat en Loviestraat volledig afgesloten voor alle verkeer. 

Fietsers en voetgangers kunnen zich verplaatsen via een smalle maar veilige corridor langs de werfzone. Reizigers van lijn 52 plannen hun reis het best via delijn.be/routeplanner of de app van De Lijn. Gemotoriseerd verkeer volgt ook omleidingen. Zo rijdt verkeer vanuit Brussel naar Middelkerke via de afrit Gistel (nr. 5 op E40), de Oostendsebaan en Torhoutsesteenweg (N33), Duinkerkseweg (N341) en de Nieuwpoortsesteenweg en Oostendelaan (N318). Verkeer vanuit Frankrijk rijdt via de E40 tot aan de afrit naar Nieuwpoort, de Diksmuide Weg en Kinderlaan (N355), Pelikaanstraat en Astridlaan (N39), Kaai (N34), en de N34 tot centrum Middelkerke.

Geen werken tijdens zomermaanden

Tijdens de zomermaanden wordt er niet gewerkt op de Spermaliestraat: zo kunnen bewoners en bezoekers van Middelkerke zich vlot van en naar het centrum verplaatsen.

Meer weten?

Surf naar wegenenverkeer.be/middelkerke voor meer informatie.