Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken op R30 Buiten Katelijnevest in Brugge bijna achter de rug

Werken op R30 Buiten Katelijnevest in Brugge bijna achter de rug

Na de paasvakantie startte het Agentschap Wegen en Verkeer met asfalteringswerken op de Buiten Katelijnevest (R30) in Brugge ter hoogte van de Vaartdijkstraat en de Bargeweg. Het asfalt wordt er vernieuwd en de laatste afwerkingen worden later deze week en volgende week uitgevoerd.

Aanpassingen kruispunten Vaartdijkstraat en Bargeweg

Sinds midden januari werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan verbeterde fietsinfrastructuur langs de Brugse ring. De werken op de kruispunten met de Vaartdijkstraat en de Bargeweg zijn bijna achter de rug zodat fietsers en voetgangers tegen het weekend gebruik kunnen maken van de nieuwe infrastructuur. Volgende week kunnen zij wel nog beperkte hinder ondervinden tijdens de verdere afwerking.

Asfalteringswerken veroorzaken hinder

Na de paasvakantie werd er ook gewerkt op de Buiten Katelijnevest. Vandaag zal de toplaag van het wegdek verder worden geasfalteerd, over een afstand van zo’n 450 meter, tussen de Vaartdijkstraat en de Baron Ruzettelaan (N50), nadat het Agentschap Wegen en Verkeer een bruginspectie van de Katelijnebrug uitgevoerd heeft. Het verkeer kan ter hoogte van de werkzone slechts over één rijstrook rijden. Dat kan tijdens de spits voor ernstige hinder zorgen voor verkeer van west naar oost, en omgekeerd.

Tijdens de werken zal er een snelheidsbeperking gelden op de Buiten Katelijnevest van 30 kilometer per uur. De omleidingen voor de Bargeweg die sinds midden januari gelden, blijven ook nu van toepassing.

Geen hinder voor Dwars door Brugge

De laatste afwerkingen worden later deze week en volgende week uitgevoerd. Dit heeft geen impact op het parcours van Dwars door Brugge, dat langs Bargeweg en Vaartdijkstraat loopt

Stad Brugge werkt verder aan Bargeweg

Na de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer zal de stad Brugge de heraanleg van de Bargeweg langs de zuidkant van het Cactusgebouw opstarten. De Bargeweg blijft daarom afgesloten voor het autoverkeer.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/brugge.