Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken op Pannestraat (N35) in Veurne zijn klaar

Werken op Pannestraat (N35) in Veurne zijn klaar

Op vrijdag 29 maart ronden het Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Veurne en Aquaduin de werken op de Pannestraat (N35) in Veurne af. Sinds het najaar van 2021 werd er gewerkt op de verbindingsweg tussen Veurne en De Panne: er werden vrijliggende fietspaden aangelegd, er kwam een rotonde aan de industriezone en er kwam een ventweg ten noorden van de Pannestraat. Ook de bestaande riolering werd volledig vernieuwd. Nu de werken op het grondgebied van Veurne klaar zijn, wordt de weg ook opnieuw geopend voor het verkeer. Ondertussen werkt Wegen en Verkeer verder in de verdere fases 6 tot en met 9 (op grondgebied Koksijde en De Panne).

Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Met de werken op de Pannestraat hebben we eindelijk komaf gemaakt met de slechtste fietspaden van heel West-Vlaanderen. Als fietser verplaatste je je hier langs het verkeer, op een smal aanliggend fietspad. Met deze werken hebben we daar verandering in gebracht: waar er ruimte is, liggen de fietspaden gescheiden van de rijweg. Zo kunnen fietsers zich veiliger verplaatsen. In totaal investeerden we hier ruim zo’n 1,7 miljoen euro, in alle werken samen.”

Peter Roose, burgemeester van Veurne: “De combinatie van een nieuw gescheiden rioolstelsel met de aanleg van een nieuw fietspad is een complex gebeuren, maar de werken zijn nu eindelijk voltooid op het Veurns grondgebied. De toegankelijkheid naar alle bedrijven is hersteld. Het fietscomfort naar De Panne zet straks een grote stap vooruit.”

Werken in Veurne afgerond

De laatste weken voerde de aannemer de laatste afwerkingen uit op en naast de Pannestraat. Nu zijn de werken op het grondgebied van Veurne definitief klaar. Er werd gescheiden riolering aangelegd, er kwamen fietspaden aan beide zijden van de Pannestraat en er kwam een ventweg om de handelaars en industriezone vlotter te bereiken.

Vertraging door weer en natte bodem

De werken in Veurne hadden vertraging opgelopen door de vele regen van afgelopen winter. De bodem van de werfzone bestaat ook uit een veenlaag, die het zeer moeilijk maakte om droog te kunnen werken. Dat heeft een impact gehad op de timing van de werken.

Verkeer mogelijk op Pannestraat

Nu de werken in Veurne klaar zijn, kan het verkeer op de Pannestraat zich ook over de vernieuwde fietspaden, ventweg en rijweg verplaatsen. De rijweg op het grondgebied van De Panne en Koksijde wordt nog niet opengesteld: hier wordt nog volop gewerkt. Deze weg gaat pas open als alle werken volledig klaar zijn.

Volgens de huidige planning duren de werken in deze andere fases nog tot het zomers bouwverlof, zonder weerverlet of andere technische onverwachte omstandigheden. De planning van de werken kan dus nog schuiven, maar alle betrokken partijen doen er alles aan om de vooropgestelde timing te halen

Meer weten?

Surf naar wegenenverkeer.be/N35 voor meer informatie.