Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken N9 Aalst in laatste rechte lijn: zijstraten enkele dagen afgesloten door asfalteringswerken

Werken N9 Aalst in laatste rechte lijn: zijstraten enkele dagen afgesloten door asfalteringswerken

Vernieuwde N9 open op 2 oktober

De Gentsesteenweg/Capucienenlaan/Leo de Béthunelaan (N9) is een belangrijke verbindingsweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Aalst sloegen dit voorjaar de handen in elkaar om er de veiligheid en doorstroming te verbeteren. Vanaf oktober is de verkeerssituatie er een pak beter voor elke weggebruiker, dankzij de aanleg van brede fietspaden, een veilige fietsoversteek, een verhoogd perron aan de bushalte en overzichtelijkere kruispunten. 

Afwerking heraanleg in september

Vooraleer de weg finaal opengesteld kan worden, krijgt de weg nog een nieuwe laag asfalt en nieuwe markeringen. Tot en met 24 september wordt de weghelft richting rotonde ‘Haring’ afgewerkt. Nadien schuift de werfzone terug op naar de rijhelft richting Gent. In beide fasen kan gemotoriseerd verkeer richting rotonde ‘Haring’ langs de werfzone rijden, richting Gent is er een omleiding via de Siesegemstraat (R41).

Zijstraten afgesloten

Om de asfalteringswerken efficiënt uit te voeren, is het noodzakelijk om de aansluitingen met de zijstraten enkele dagen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Van 12 tot 24 september zijn de Regelsbruggestraat, Posthoornstraat en Marktweg afgesloten. Van 18 tot 20 september zijn bijkomend ook de Sint-Jobstraat, Karel van de Woestijnestraat en de weg naar het Kerkhof (incl. parking) afgesloten. Van 27 tot en met 29 september worden de zijstraten die aansluiten op de andere weghelft, richting Gent, afgesloten. Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen steeds de werfzone oversteken en de zijstraten bereiken. Voor plaatselijk en doorgaand gemotoriseerd verkeer zijn er verschillende maatregelen om de zijstraten en Aalst Centrum te ontsluiten. Meer info is te vinden op wegenenverkeer.be/aalst.

Omleidingskaart fase 2 N9 Aalst