Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken Mechelse Poort: 1 dag verbeteringswerken met hinder op fietsomleiding

Werken Mechelse Poort: 1 dag verbeteringswerken met hinder op fietsomleiding

N17, N47 en N406 / DENDERMONDE

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op donderdag 19 september werken op de fietsomleiding van de werf aan de Mechelse Poort. Daardoor zullen fietsers en voetgangers tijdelijk een omleiding moeten volgen. Met de werken komt het agentschap tegemoet aan de vraag van veel fietsers om de veiligheid en het comfort op dit deel van de omleiding te verhogen.

Veiliger fietsen op de omleiding

De herinrichting van de Mechelse Poort is begin augustus van start gegaan. De omleiding voor voetgangers en fietsers geldt sinds 12 augustus. Sindsdien zijn er op basis van de vaststellingen van de lokale politie, stad en AWV en op basis van reacties van fietsers en voetgangers nog heel wat verbeteringen aangebracht. Eén van de verbeterpunten was de zone (achter appartementsgebouw Amelinckx) langs het park tussen de Leopoldlaan en de Kroonveldlaan, die gekenmerkt wordt door putten en oneffenheden. Om hieraan te verhelpen zal AWV een nieuwe verharding van gestabliseerde steenslag aanleggen. Dat moet de veiligheid en het comfort van wandelaars en fietsers gevoelig verbeteren.

Extra omleiding van 1 dag

Om de werken te kunnen uitvoeren moet AWV de zone van de fiets- en voetgangersomleiding tussen de Leopoldlaan en de Kroonveldlaan afsluiten. Deze zone is op 19 september tussen half zeven 's morgens en zes uur 's avonds niet toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Zij volgen een omleiding langs de Kroonveldlaan tot aan het kruispunt met de Sparrenlaan om daar via het wegje naast AZ Sint Blasius uit te komen aan de parking van zwembad Olympos. In omgekeerde richting geldt dezelfde omleiding.

Meer weten?

Alle informatie over de hinder en planning van de werken vindt u terug op wegenenverkeer.be/dendermonde.