Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken kruispunt Dikkebusstraat en Sulferbergstraat (N375/N315) in Heuvelland vanaf 8 mei

Werken kruispunt Dikkebusstraat en Sulferbergstraat (N375/N315) in Heuvelland vanaf 8 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 8 mei 2023 met de werkzaamheden aan het kruispunt en het wegdek van de Dikkebusstraat en Sulferbergstraat (N375/N315), beter bekend als Loker Hoekje. Daarbij worden er verbeteringswerken uitgevoerd op het kruispunt om de veiligheid van fietsers te verhogen en worden asfalteringswerken uitgevoerd. De werken duren in gunstige weersomstandigheden tot vrijdag 26 mei.

“Om de veiligheid van de fietsers ter hoogte van Loker Hoekje te garanderen, wordt het fietspad volledig opgebroken en in asfalt heraangelegd”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Daarnaast wordt ook het wegdek tot net voor de zijstraat Goeberg volledig vernieuwd.

Omleiding

Tijdens de duur van de werken zal de Sulferbergstraat volledig worden afgesloten en wordt een omleiding voorzien via Westouter - de Rodebergstraat en de Bellestraat. Fietsers zullen kunnen omrijden via het fietsnetwerk West-Vlaanderen 84-93. Het verkeer op de Dikkebusstraat zal tijdens de duur van de werken beurtelings door kunnen met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

Timing

De werken zullen onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden zo’n vijftien dagen duren, dit van maandag 8 mei tot en met vrijdag 26 mei 2023.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/heuvelland.