Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken Kliniekstraat verhuizen volgende week naar binnenzijde Grote Ring Hasselt

Werken Kliniekstraat verhuizen volgende week naar binnenzijde Grote Ring Hasselt

De herinrichting van het kruispunt van de Grote Ring en de Kliniekstraat en het De Geloesplein in Hasselt verloopt volgens schema. Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt het kruispunt veiliger en overzichtelijker voor alle weggebruikers. Op maandag 5 oktober start de volgende fase aan de zijde van het De Geloesplein. De Kliniekstraat, aan de buitenzijde van de Grote Ring, wordt dan opnieuw opengesteld ter hoogte van het kruispunt. Midden november moeten de werken klaar zijn.

De werken aan kruispunt Prins-Bisschopssingel (R71) x Kliniekstraat x De Geloesplein verlopen volgens plan.
Er  komen onder andere veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers. Die kunnen in de toekomst aan de verkeerslichten steeds conflictvrij oversteken door gebruik te maken van de drukknop.
 

Kliniekstraat opnieuw rechtstreeks toegankelijk vanaf 5 oktober
Sinds midden augustus wordt er gewerkt aan de zijde van de Kliniekstraat. De straat was sindsdien afgesloten t.h.v. de Grote Ring. Volgende week maandag 5 oktober verhuist de werfzone naar de andere zijde van het kruispunt. Vanaf dan tot half november zal de aansluiting met het De Geloesplein worden vernieuwd.

De ventwegen aan de binnenkant van de Grote Ring zijn ontoegankelijk ter hoogte van het De Geloesplein.  De ventweg tussen de Van Heinsberglaan en het De Geloesplein wordt bovendien definitief geknipt voor autoverkeer. De ontsluiting verloopt in de toekomst dus via de Van Heinsberglaan. 

Minderhinder-maatregelen: snelheidsverlaging en lokale omleidingen
Doorgaand verkeer op de Grote Ring (R71) zal altijd langs de werfzone kunnen rijden aan verlaagde snelheid. De Kliniekstraat wordt opnieuw rechtstreeks bereikbaar.

Voor het lokaal verkeer voorziet het agentschap tijdens deze fase een aantal omleidingen van en naar de woonwijk omgeving De Geloesplein. Onder de brug van de Grote Ring geldt beurtelings verkeer met tijdelijke verkeerslichten. 

Fietsers en voetgangers kunnen nog steeds de Ring kruisen ter hoogte van het kruispunt De Geloesplein en Kliniekstraat. Een alternatief is het gebruik van de fietstunnel ter hoogte van het kruispunt Luikersteenweg.

 

WERKEN DE GELOESPLEIN EN KLINIEKSTRAAT WISSELEN VOLGENDE WEEK NAAR BINNENZIJDE GROTE RING