Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken Herkenrodesingel Hasselt klaar

Werken Herkenrodesingel Hasselt klaar

Komend weekend rondt het Agentschap Wegen en Verkeer de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt af. De binnensingel kreeg er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook en de op- en afrit werd vernieuwd. De ingrepen moeten de verkeersveiligheid en de doorstroming in de omgeving aanzienlijk verbeteren.  Deze werken worden mooi op schema afgerond.

Met enkele aanpassingen pakte het Agentschap Wegen en Verkeer twee knelpunten op korte afstand van elkaar aan op de Herkenrodesingel. Enerzijds is er de veiligheid bij het oprijden van de binnensingel aan de kant van de Slachthuiskaai. Anderzijds is er de doorstroming vanop de Herkenrodesingel aan de verkeerslichten richting de Kempische Steenweg, vlak na de brug over het kanaal.  Deze vernieuwing zorgt voor een vlottere en veiligere ontsluiting van Hasselt-centrum

Vernieuwde weg opent dit weekend voor verkeer
Ondanks de huidige gezondheidscrisis legt de aannemer momenteel de laatste hand aan het project. Normaal gezien zal de nieuwe infrastructuur tegen zaterdagochtend 21 maart openen voor verkeer. De laatste afwerkingen gebeuren in de loop van volgende week nog.

Indien dit alles kan doorgaan, ronden we het project binnen de voorziene termijn af. Enkel de nieuwe verlichtingspalen op de brug zullen nog niet zijn geplaatst. De aannemer voor de openbare verlichting staakte begin deze week namelijk zijn activiteiten omwille van het coronavirus. De plaatsing daarvan gebeurt van zodra dit weer mogelijk is.