Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken Gent-Dampoort: vanaf 26 juni nieuwe verkeerssituatie

Werken Gent-Dampoort: vanaf 26 juni nieuwe verkeerssituatie

Tijdelijk bijkomende hinder aan Dendermondsesteenweg
Op maandag 26 juni wordt de werfzone van fase 5 gedurende een beperkte periode uitgebreid. We starten dan met het tijdelijk overpompen van het rioolwater zodat de nieuwe riolering kan aangesloten worden op het bestaande rioolnet. Hierdoor zal een deel van de rijstrook Dendermondsesteenweg richting Destelbergen worden ingenomen. Verkeer verloopt beurtelings via voorrangsborden: verkeer van Dampoort richting Destelbergen heeft voorrang. Het agentschap verwacht hier ernstige hinder en raad weggebruikers aan deze as te mijden. Fietsers richting Destelbergen kunnen veilig langs de werfzone. Deze werken duren tot donderdag 13 juli 2023.

Busverkeer Dendermondsesteenweg volgt omleiding tot 13 juli
Om een goede dienstverlening te blijven garanderen, volgen de lijnen 3, 34, 35 en 36 tussen Gentbruggestraat en Dampoort een aangepaste route.

- Stadslijn 3 rijdt via de Dendermondsesteenweg, Adolf Baeyensstraat, Henri van Cleemputteplein, Schoolstraat/Azaleastraat en Land van Waaslaan (N70).

- Streeklijnen 34, 35 en 36 (start en eind aan Dampoort) via Gentbruggestraat,
Waterkluiskaai, Jan Delvinlaan, Heernislaan, Kasteellaan en Dampoort.

- Buslijnen 34, 35 en 36 (tot Gent-Sint-Pieters) via Gentbruggestraat, Waterkluiskaai, Jan Delvinlaan en Vlaamsekaai. Reizigers met bestemming Dampoort maken aan de halte Adolf Baeyensstraat een overstap naar stadslijn 3 richting Dampoort. Omwille van deze aangepaste routes bedient De Lijn tijdelijk de volgende haltes niet: Sint-Amandsberg Heernisplein, Gent Banierstraat en Gent Nieuwhof.
Vanaf de start van de Gentse Feesten, op 14 juli, rijden de buslijnen terug volgens hun normale traject.

Om de vlotte doorgang van de Lijn mogelijk te maken zullen er tussen 26 juni en 13 juli ook enkele maatregelen genomen worden op de omleidingsroute:

  • Parkeerverbod in de Azaleastraat tussen Henri van Cleemputteplein en de Land van Waaslaan / Victor Braeckmanlaan
  • Instellen tijdelijk éénrichtingsverkeer, uitgezonderd bussen De Lijn in de Adolf Baeyensstraat tussen Oscar Colbrandtstraat en Wijmakker
  • Instellen tijdelijk éénrichtingsverkeer in de Engelstraat tussen Krekelberg en Dendermondsesteenweg.

Bovenstaande maatregelen zijn voor alle duidelijkheid tijdelijke minder hinder-maatregelen en staan los van de wijk-circulatieplannen van de Stad Gent.

Vanaf 26 juni nieuwe doorsteek richting Koopvaardijlaan
Om ervoor te zorgen dat het verkeer richting Oostakker en Dampoort vlotter verloopt, voorzien we dan ook de vervroegde openstelling van de nieuwe doorsteek naar Koopvaardijlaan. Zo zal de verkeersstroom van op de stadsring richting de Koopvaardijlaan niet meer via de Pilorijnstraat moeten omrijden. Hierdoor kunnen bussen ook hun dienstverlening blijven garanderen.

Alle actuele info over de verschillende fasen en omleidingen is steeds te vinden op www.wegenenverkeer.be/dampoort