Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken Deinzestraat (N459) Oudenaarde starten terug op vanaf 17 april

Werken Deinzestraat (N459) Oudenaarde starten terug op vanaf 17 april

Nieuw wegdek, veiliger kruispunt, Hoppinpunt, bushaltes
De betonverharding van de Deinzestraat tussen Ooike en Oudenaarde zorgt voor veel geluidshinder voor de bewoners. Om hieraan te verhelpen wordt de betonverharding tussen de Windmolenstraat en Ooikeplein vervangen door een nieuwe comfortabele en geluidsarme asfaltverharding. Ook de fietspaden krijgen een nieuwe laag comfortabele asfalt vanaf Ooikeplein tot de op- en afrit van de N60. 

Daarnaast pakt het agentschap een gevaarlijk punt op een schoolroute aan: op het kruispunt met Industriepark de Bruwaan komt een afslagstrook en middengeleider die het oversteken met de fiets zullen beveiligen.

In één adem wordt de bushalte ter hoogte van dit kruispunt uitgebouwd tot een Hoppinpunt. Een Hoppinpunt is een vervoersknooppunt dat het combineren van trein, tram, bus, (deel)fiets en (deel)auto in de toekomst nog eenvoudiger zal maken.
Tot slot worden ook alle andere bushaltes op het wegvak toegankelijk gemaakt. 

Tweede fase start op 17 april
De tweede fase van de werken start op 17 april. Dan wordt er gewerkt tussen Trompestraat en de afrit van de N60. Deze fase duurt tot ongeveer half juni. 

Hinder voor het doorgaand verkeer:

  • Fietsers: fietsers rijden in beide richtingen om via de Windmolenstraat, de Wortegemstraat, de Oudenaardseweg, de Volkaartsbeekstraat, de Rottestraat, de Keistraat, de Vlaamse Ardennenstraat, het Ooikeplein en de Kalverstraat. 

  • Openbaar vervoer: De Lijn volgt dezelfde omleiding als het gemotoriseerd verkeer (zie onder).  

  • Gemotoriseerd verkeer: 

    • richting Oudenaarde: rijdt via de N494 (Anzegemsesteenweg/Kruishoutemseweg) en de Oudenaardseweg/Wortegemstraat tot aan de N459

    • richting Kruishoutem: rijdt via de N60 - N35 (Steenweg Deinze), de E17 Deinze/Kruishoutem, de N459 (Olsensesteenweg/Winston Churchillstraat) en de N459 (Hoogstraat)

Bereikbaarheid industriepark en flankerende maatregelen 
Tijdens de 2e fase is het kruispunt van Industriepark Bruwaan met de Deinzestraat afgesloten. Het industriepark blijft uiteraard wel bereikbaar via de rotonde met de Pruimelstraat.
Er zijn flankerende maatregelen genomen om sluipverkeer in omliggende straten te vermijden en een vlotte doorgang van de hulpdiensten te garanderen blijven behouden.

Meer informatie
Meer informatie en kaartmateriaal zijn te vinden op de webpagina over deze werken via www.wegenenverkeer.be/Oudenaarde