Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aanleg vluchtheuvel afrit Menen A19 vanaf maandag 3 juli

Werken aanleg vluchtheuvel afrit Menen A19 vanaf maandag 3 juli

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 3 juli met de aanleg van een vluchtheuvel langs de afrit van Menen richting Kortrijk op de A19. De werkzaamheden zullen een drietal weken in beslag nemen, tot donderdag 20 juli. Tijdens de duur van de werken wordt de beweging richting Menen-Oost en Roncq afgesloten voor het verkeer.

De aanleg van de vluchtheuvel langs de afrit van Menen richting Kortrijk op de A19 komt er doordat de lichtenregeling aangepast wordt zodat de beweging richting Menen-Oost en Roncq steeds groen krijgt, behalve wanneer er een fietser wil dwarsen. In de huidige lichtenregeling krijgt deze beweging steeds rood wanneer de dwarsende weg groen heeft.

De vluchtheuvel moet ervoor zorgen dat de rechtsafslaande beweging steeds groen heeft, behalve wanneer er fietsers moeten dwarsen. Door de aanleg van de vluchtheuvel kan het verkeer dat van de afrit rechtsaf moet, zonder conflict veilig invoegen in het verkeer. Enkel wanneer een fietser de afrit wil dwarsen krijgt dit gemotoriseerd verkeer rood.

Omleiding

Voor deze aanleg wordt de weg richting Menen-Oost en Roncq afgesloten. Er zal een omleiding gelden richting Ieper via afrit Wervik en Roncq via E403 en E17. Tijdens de werkzaamheden geldt een omleiding voor verkeer dat naar Menen-Oost via afrit Wervik en Roncq via E403 en E17.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/menen.