Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan veiligere kruispunten op de Antwerpsesteenweg (N70) in Gent

Werken aan veiligere kruispunten op de Antwerpsesteenweg (N70) in Gent

N70 - GENT

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de Antwerpsesteenweg (N70) veiliger maken. Daarom wordt de middenberm op de Antwerpsesteenweg (N70) ter hoogte van de Maalderijstraat en Vriendschapstraat dicht gemaakt. Ter hoogte van de aansluiting aan de Maalderijstraat wordt ook een rijvak onthard. Zijstraten worden tijdens de werken deels of volledig afgesloten. Plaatselijk verkeer volgt omleidingen, doorgaand verkeer blijft mogelijk. De werken starten op maandag 8 april en moeten klaar zijn tegen 19 april.

Naar een veilige Antwerpsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de Antwerpsesteenweg (N70) veiliger maken. Daarom worden een paar verkeersonveilige punten op de steenweg aangepakt. De afgelopen weken werd al gewerkt aan het kruispunt met de Oudebareelstraat en de Kleine Schuurstraat. Nu wordt het kruispunt met de Maalderijstraat en de Vriendschapstraat aangepakt. Het kruispunt met de N70a staat ook nog op de planning. De werken starten op maandag 8 april en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 19 april 2024.

Middeneilanden en ontharding

De linkse afslagstroken ter hoogte van de Maalderijstraat en de Vriendschapstraat verdwijnen definitief. In de plaats worden middeneilanden aangelegd, wat veiliger is voor overstekende fietsers en voor automobilisten die niet meer in conflict kunnen komen met afslaand of uitdraaiend verkeer. Na de werken zal plaatselijk verkeer voor beide straten definitief via het kruispunt met de Oudebareelstraat en de Kleine Schuurstraat moeten rijden. Verkeer uit beide straten moet verplicht rechtsaf. De maatregel moet sluipverkeer dat de verkeerslichten aan de Oudebareelstraat wil mijden tegengaan.

Daarnaast wordt er ook gewerkt in de Maalderijstraat. Daar wordt de erg brede aansluiting met de Antwerpsesteenweg (N70) versmald. Het rijvak om vanuit de Maalderijstraat af te slaan naar de Antwerpsesteenweg (N70) wordt onthard. Het rijvak om van de Antwerpsesteenweg (N70) af te slaan naar de Maalderijstraat wordt als een dubbele richtingsstraat ingericht.

Zijstraten afgesloten en parkeerverbod

Tijdens de volledige duur van de werken wordt de Maalderijstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er is een omleiding voorzien via de Maalderijstraat, de Goedlevenstraat en de Oudebareelstraat. De Vriendschapstraat is tijdens de werken deels afgesloten. Het verkeer op de Vriendschapstraat kan niet afslaan naar de Antwerpsesteenweg (N70). Er is een omleiding voorzien via de Vriendschapstraat, de rotonde en de Kleine Schuurstraat. Tijdens de werken geldt een parkeerverbod in de Maalderijstraat ter hoogte van de werfzone.

Tijdelijke verkeerslichten

Voetgangers kunnen de werfzone passeren. Fietsers richting Gent maken ook gebruik van het voetpad om de werfzone te passeren. Fietsers richting Lochristi ondervinden geen hinder. Het doorgaand gemotoriseerd verkeer kan de werfzone beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten.