Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan tijdelijke brug over A10 worden verder gezet

Werken aan tijdelijke brug over A10 worden verder gezet

Onlangs moesten de werken ter voorbereiding van de plaatsing van de tijdelijke brug over de A10 worden uitgesteld nadat bleek dat ruimer studiewerk moest gebeuren. In de week van 8 maart zullen de werken verder gezet worden. Indien alles vlot verloopt zal de tijdelijke brug bij de start van de paasvakantie opengesteld worden.  

Wegens het slechte weer en de bijkomende opmeting, betononderzoek en studie die onverwachts moesten gebeuren voor de versterking van de te behouden muren, werd de plaatsing van de tijdelijke brug opgeschoven. 
Ondertussen is het bijkomende studiewerk afgerond en zal de aannemer nu alles in het werk stellen om de tijdelijke brug te kunnen openstellen voor het fiets- en voetgangersverkeer tegen de start van de paasvakantie. 
De exacte datum wanneer de snelweg wordt afgesloten voor het plaatsen van de tijdelijke brug is nog niet gekend. Naarmate de betonneringswerken op de muren vorderen zal dit duidelijker worden. Van zodra de exacte datum vast staat, volgt een nieuw persbericht.
Na het plaatsen van de tijdelijke brug zal de aannemer aansluitend nog kleine aanpassingen maken aan de leuningen en aan de overgang van de bestaande asfalt in de Oprit naar de tijdelijke brug, vooraleer deze kan opengesteld worden.