Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan rotonde in Opglabbeek starten 11 maart

Werken aan rotonde in Opglabbeek starten 11 maart

Vanaf maandag 11 maart 2024 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de rotonde in het centrum van Opglabbeek. De werken duren zo’n acht weken. Die periode is de aantakking naar de Weg naar Zwartberg afgesloten. Handelaars blijven bereikbaar via de aangrenzende straten.  

Onder leiding van Fluvius zijn de nutsmaatschappijen 4 maart 2024 gestart met de voorbereidende werken. De hinder voor de omgeving blijft daarbij beperkt. Maandag 11 maart 2024 start de effectieve vernieuwing van de rotonde met aanzienlijke hinder voor de omgeving. Er komen vrijliggende fietspaden, vier veilige fietsoversteekplaatsen, verhardingen die de fietspaden van de rijweg scheiden en groene zones.

Handelaars Weg naar Zwartberg blijven bereikbaar 

De werken duren zo’n acht weken, op basis van gunstige werf- en weersomstandigheden. AWV beseft dat de werken een invloed hebben op de handelaars. Daarom is het tot consensus gekomen om de aantakking van de Weg naar Zwartberg af te sluiten tijdens de werken. Zo is de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk. De handelaars blijven uiteraard bereikbaar via de aangrenzende straten op de Weg naar Zwartberg.

Werken in 2 grote fases

In de eerste fase werkt de aannemer vier weken aan de kant van de Weg naar As en de Weg naar Zwartberg. Aansluitend volgen vier weken werken aan de kant van de Weg naar As en het Dorpsplein. Aan het einde van de werken gaat de rotonde één nacht helemaal dicht voor de asfaltering. De datum hiervan is afhankelijk van de weersomstandigheden. Daar volgt later meer info over. Tijdens de werken volgen fietsers en gemotoriseerd verkeer een omleiding. 

Al vernieuwd in Opglabbeek-centrum

Eerder voorzag AWV aan de Hoeverkerkweg al een beveiligde oversteekplaats die geaccentueerd is met heldere verlichting, een regenboogzebrapad en groene zones. De bushalte Opglabbeek Dorpsplein kreeg een Hoppinzuil met informatie over alle beschikbare vervoermiddelen en dienstregelingen van bussen. De Gildenstraat werd een fietsstraat met eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer vanaf het dorpsplein tot aan het kruispunt met de Droogstraat.

Meer informatie op wegenenverkeer.be/oudsbergen