Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan nieuwe leuningen en randbalken voor brug Mechelsepoort vanaf maandag 1 juli

Werken aan nieuwe leuningen en randbalken voor brug Mechelsepoort vanaf maandag 1 juli

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 1 juli onderhoudswerken uit aan de brug aan de Mechelsepoort (N26) over de ring van Leuven (R23). De leuningen van de brug op de Nieuwe Mechelsesteenweg zijn aan vervanging toe. De basis waarop de leuningen rusten, wordt vernieuwd met beton en er worden nieuwe leuningen geplaatst. Ook het dienstpad voor inspecties wordt vernieuwd. Als eerste voorbereiding plaatst de aannemer in de nacht van vrijdag 28 juni of zaterdagochtend 29 juni tijdelijke leuningen aan beide zijden van de brug.

Werken in twee fasen tijdens de zomerperiode

In elke fase neemt de aannemer de bestaande leuningen en randbalken weg en wordt er een nieuw dienstpad en randbalk in beton gegoten. Nadien plaatst de aannemer een nieuwe waterdichting aan de rand van de brug en nieuwe leuningen. Als alles afgewerkt is, worden 's nachts de tijdelijke leuningen opnieuw weggenomen. Per fase wordt er een tweetal weken gewerkt: 

Fase 1: Vrijdag 28 juni - Vrijdag 12 juli 2024 

  • Plaatsing van tijdelijke leuningen aan beide zijden van de brug op vrijdagnacht 29 juni.
  • Werken aan de kant richting centrum Leuven via Donkerstraat.

Pauze: Zaterdag 13 juli - Zondag 18 augustus 2024. 

  • Geen werkzaamheden tijdens het zomers bouwverlof. 

Fase 2: Maandag 19 augustus - Vrijdag 30 augustus 2024 

  • Vanaf maandag 19 augustus wordt gewerkt aan de kant richting E314/Herent.

Fietsers en voetgangers aan de overkant, korte omleiding tijdens fase 2

Voetgangers en fietsers worden in beide fasen naar de overkant van de brug geleid om hun weg verder te zetten. Ook het openbaar vervoer kan lichte vertragingen ondervinden; raadpleeg voor vertrek delijn.be/routeplanner voor actuele informatie.

Tijdens de eerste fase wordt verkeer richting centrum Leuven via Donkerstraat omgeleid via Den Boschsingel (R23), 's Hertogenlaan, Brusselsesteenweg/Brusselsestraat (N2), Mechelsevest, Donkerstraat.

Tijdens de tweede fase vanaf maandag 19 augustus wanneer er richting E314/Herent gewerkt wordt, kan het autoverkeer in beide richtingen doorrijden over een rijstrook. 

> Check actuele informatie en updates