Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan kruispunt Gewestweg (N16)-Hoogkamerstraat in Temse van start

Werken aan kruispunt Gewestweg (N16)-Hoogkamerstraat in Temse van start

Op 14 maart start Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt van de Gewestweg (N16) met de Hoogkamerstraat in Temse. Ook de brug van de Hoogkamerstraat over de E17 iets verder wordt gerenoveerd. “Het kruispunt van de Hoogkamerstraat met de N16 is een druk punt in de regio Temse. Er is heel wat vrachtverkeer en het kruispunt ligt ook op een drukke fietsroute gebruikt door schoolgaande jeugd maar ook door mensen die naar het werk fietsen. Met deze werken wordt opnieuw een gevaarlijk punt weggewerkt, en maken we het kruispunt een pak veiliger voor fiets-, auto- en vrachtverkeer. Dat doen we door de verschillende verkeersstromen zoveel mogelijk van elkaar te scheiden. Fietsers zullen kunnen rekenen op veilige en comfortabele fietsinfrastructuur,” duidt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.
 

Veiliger fietsen en vlotter autoverkeer

De Gewestweg (N16) is een belangrijke verkeersas in Temse. Vandaag is het kruispunt met de Hoogkamerstraat gevaarlijk en druk, zelfs op rustige momenten is het er vaak aanschuiven. Daarom investeert Wegen en Verkeer samen met de stad Sint-Niklaas en de gemeente Temse in nieuwe dubbelrichtingsfietspaden en een herinrichting van het kruispunt. Daarnaast zullen we ook de brug van de Hoogkamerstraat over de E17 renoveren. Zo gaat de veiligheid er voor iedereen op vooruit.

Fiets-, auto- en vrachtverkeer zoveel mogelijk gescheiden

Na de werken zal er een vlottere verkeerssituatie zijn met:

Veiliger fietsverkeer
Vorig jaar investeerden de gemeente Temse en de stad Sint-Niklaas al in de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad langs de Hoogkamerstraat. Wegen en Verkeer zorgt nu voor een veilige oversteekplaats op het kruispunt met de Gewestweg (N16). Ook op de brug over de E17 komt er een dubbelrichtingsfietspad.
 

Betere verkeersdoorstroming
Dankzij enkele aanpassingen zorgen we ervoor dat verkeer het bedrijventerrein TTS en de Hoogkamerstraat makkelijker kan in- en uitrijden. Zo zal in de bedrijvenzone het verkeer via een eenrichtingslus rijden, en komt er een nieuwe verbindingsweg vanuit de TTS-zone naar de Gewestweg (N16). In de Hoogkamerstraat krijgt het busverkeer een aparte doorsteek.
 

Minder weefbewegingen
Via een extra rijstrook zal vrachtverkeer vanuit de TTS-zone niet langer op de Gewestweg (N16) moeten invoegen om aan de oprit van de E17 te geraken.

Fase 1: Kapelanielaan 1 maand afgesloten

De werken aan het kruispunt en de brug verlopen in 5 fasen, om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Er wordt gewerkt van maart tot september 2022. In de eerste fase, die een maand zal duren, wordt de Kapelanielaan onder handen genomen. Tijdens deze fase is de Kapelanielaan in de werfzone volledig afgesloten voor auto- en fietsverkeer. De bedrijven in de TTS-zone blijven wel steeds bereikbaar. Autoverkeer op de Gewestweg (N16) in de richting van de E17 zal over 1 rijstrook rijden. In de andere richting worden er geen rijstroken afgesloten. Voor het openbaar vervoer zijn er geen omleidingen nodig.

Meer info?

Blijf op de hoogte van de werken via www.wegenenverkeer.be/temse en schrijf je in op de nieuwsbrief. Vragen of opmerkingen? Stuur gerust een mail naar bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be