Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan fietspaden rotonde centrum Opglabbeek starten eind februari 2024

Werken aan fietspaden rotonde centrum Opglabbeek starten eind februari 2024

Vanaf eind februari 2024 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de rotonde in het centrum van Opglabbeek. Er komen vrijliggende fietspaden, vier veilige fietsoversteekplaatsen, verhardingen die de fietspaden scheiden van de rijweg en groene zones. De werken zullen zo’n acht weken duren en aanzienlijke hinder veroorzaken.  

Eind februari/begin maart 2024 voeren de nutsmaatschappijen eerst voorbereidende werken uit onder leiding van Fluvius. De hinder voor de omgeving blijft daarbij beperkt. Aansluitend start de effectieve vernieuwing van de rotonde met vrijliggende fietspaden, vier veilige fietsoversteekplaatsen, verhardingen die de fietspaden van de rijweg scheiden en groene zones. Met de geplande herinrichting van deze rotonde wil AWV de veiligheid van actieve weggebruikers en de leesbaarheid van de verkeerssituatie aanzienlijk verbeteren.

De werken zullen zo’n acht weken duren, op basis van gunstige werf- en weersomstandigheden. Ze betekenen een aanzienlijke invloed voor de handelaars in de omgeving. Om de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te houden, wordt de aansluiting vanaf de rotonde met de Weg naar Zwartberg onderbroken tijdens de werken. De handelaars blijven uiteraard bereikbaar via de andere aangrenzende straten op de Weg naar Zwartberg. 

Infoavond in januari 2024

In de loop van januari 2024 organiseert AWV samen met de gemeente Oudsbergen een infoavond met meer concrete info en details over de werken: bereikbaarheid van woningen en handelszaken, fases, omleidingen…
De nabije omgeving van het project krijgt een uitnodiging voor deze infoavond in de brievenbus. Uiteraard nodigen we via de gemeentekanalen graag alle geïnteresseerden uit.   

Meer informatie op wegenenverkeer.be/oudsbergen. Daar vindt u ook het ontwerpplan van de vernieuwde rotonde.