Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan fietspaden op rotonde Kortrijkstraat (N8) in Wevelgem

Werken aan fietspaden op rotonde Kortrijkstraat (N8) in Wevelgem

Op woensdag 16 augustus start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op de rotonde van de Kortrijkstraat (N8) in Wevelgem, aan de op- en afrit van de E403 richting Doornik. De fietspaden worden er buiten de rotonde aangelegd, zodat fietsers zich veiliger kunnen verplaatsen. Volgens de huidige planning duren de werken tot 19 september. Tijdens de werken wordt de op- en afrit naar de E403 afgesloten en volgt het verkeer richting Wevelgem een omleiding via de E403.

Verbeterde fietspaden en oversteekplaatsen

Momenteel verplaatsen fietsers zich op een smal fietspad, samen met het gemotoriseerd verkeer op de rotonde op de Kortrijkstraat, aan de op- en afrit van de E403. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Daarom worden de fietspaden verplaatst, buiten de rotonde. Op die manier verbetert de zichtbaarheid én veiligheid van fietsers. Daarnaast legt de aannemer ook twee oversteekplaatsen aan voor voetgangers, op de Kortrijkstraat richting Wevelgem en op Vliegveld.

Werken vanaf 16 augustus

Op woensdag 16 augustus start de aannemer met de werken aan de fietspaden en de oversteekplaatsen. Volgens de huidige planning duren de werken één maand, tot 19 september. Door onvoorziene technische omstandigheden of door slecht weer kan de planning nog schuiven.

Omleiding via E403 voor verkeer richting Wevelgem

Tijdens de werken kan het verkeer van Wevelgem richting Kortrijk steeds voorbij de werfzone rijden. Ook fietsers kunnen er voorbij, via een tijdelijk dubbelrichtingsfietspad. De winkels op de Kortrijkstraat, tussen de rotondes, blijven steeds toegankelijk.

 
De op- en afrit aan de rotonde, van en naar de E403, wordt wel afgesloten voor het verkeer. Verkeer vanuit Kortrijk naar Wevelgem rijdt via de E403, de A19 en de N32. Verkeer vanuit Wevelgem naar Doornik rijdt via de E403 richting Brugge en het op- en afrittencomplex van de E403 met de A19. Verkeer vanuit Brugge naar Kortrijk rijdt om via het op- en afrittencomplex van de E403 met de E17 en de afrit Wevelgem (nr. 5 op de E403).

 
Ook de toegang tot Vliegveld vanop de rotonde wordt afgesloten. Lokaal verkeer rijdt om via de Kortrijkstraat en Vliegveld, ter hoogte van de Fabriekstraat. Het tonnageverbod in Vliegveld wordt tijdelijk opgeheven en de straat wordt ook tijdelijk toegankelijk in beide richtingen.
 

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/wevelgem.